10 producten waar je baby eigenlijk helemaal niet tegen kan

baby producten

De zachte babyhuid kan niet goed tegen deze 10 producten

Niets is zachter dan de huid van een pasgeboren baby. Helaas is deze huid niet alleen zacht, maar ook ontzettend gevoelig. Er zijn daarom een aantal producten die je beter niet op je baby kunt smeren. Irritatie in de huid ligt al gauw op de loer. En geef toe: dat willen we die kleine wezentjes niet aan doen. Wij leggen je uit welke producten je beter niet kunt gebruiken! 

1. Zonnebrandcrème voor volwassenen

Al is het nog zulk lekker weer; het is geen goed idee om met je pasgeboren baby te zonnebaden. Scherm je baby af en kies voor beschermende kleding. Na de eerste 6 maanden is het verantwoord je baby in te smeren met een zonnebrandcrème die geschikt is voor baby’s. Deze crème is op basis van zinkoxide en beschermt baby’s met een minimaal risico op irritatie. Vermijd ‘normale’ zonnebrand en kies nooit voor een spuitflesje – aangezien veel van de zonnebrandcrème hierbij verloren gaat in de wind.

2. Luieruitslag-crèmes met parfum

Heeft je baby last van luieruitslag? Dan is een kalmerende crème de oplossing. De gevoelige babybilletjes kun je beter niet insmeren met een geparfumeerde crème, aangezien dit de situatie niet veel beter maakt.

3. Geurige wasmiddelen

Hoogstwaarschijnlijk kies jij je wasmiddel uit op geur. Logisch, maar de huid van je baby wordt hier niet blij van. Was de kleertjes van je kleintje met een wasmiddel dat vrij is van parfum en kleurstoffen.

4. Etherische oliën

Etherische oliën worden tegenwoordig op verschillende manieren gebruikt. Een aantal druppeltjes in bad of gemengd met een huidolie kunnen voor een ontspannen gevoel zorgen. Toch geldt dit alleen voor volwassenen en doet dit de huid van je baby niet veel goeds.

5. Bodylotions

Heeft je baby een droge huid? Dan is niets fijner dan je kleine even goed insmeren. Grijp hiervoor niet naar je eigen bodylotion, maar kies voor een ongeparfumeerde variant die vrij is van agressieve of irriterende stoffen.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2