5 tips om je kind een koelere nacht te bezorgen

kind

Op warme dagen kan ook de kinderkamer een broeierige plek worden, maar met deze tips ga je dat tegen

Geen airco? Grote kans dat het aardig warm wordt in huis. Ook ’s nachts en ook in de slaapkamers. Als gevolg daarvan kan je kind moeite hebben met slapen. Daarom vijf tips om de slaapkamer van je kind wat koeler te houden. Iedereen verdient immers een goede nachtrust!

1. Houd de boel potdicht

Sluit overdag alle gordijnen, luxaflex of lamellen. Op deze manier blokkeer je de zonnestralen en blijft een deel van de warmte buiten. Daarbij is het ook belangrijk deuren en ramen dicht te houden, in ieder geval tot de zon weg is. Daarna kun je de boel laten doorwaaien voor wat verkoeling. Wat extra kan helpen: een wit doek aan de buitenkant van het raam van de kinderkamer hangen. Nee, dat staat niet zo leuk. Maar het helpt wel degelijk.

2. Knuffels weg

Knuffels zijn ware warmtevasthouders. Eenmaal opgewarmd, stralen die pluizige vriendjes nog tijden lang warmte uit. Berg ze daarom zoveel mogelijk op. Is je kind heel erg gehecht aan zijn of haar knuffels? Probeer dan of je alleen de lievelingsknuffel kan laten staan. Een groot offer, maar als het de kamer koel houdt…

3. Wind

Creëer een luchtstroom. Dit kan door een raampje open te zetten (eentje waar je kind niet bij kan) en de deur op een kier te laten. Als je in een andere kamer ertegenover ook een raam opent, zou er een tocht moeten ontstaan. Een soort natuurlijke ventilator. Een echte ventilator kan natuurlijk ook. Zet deze dan wel op een lage stand.

4. Kussen in vriezer

Vries het kussen in. Ja echt, gewoon in de vriezer ermee! Maar eerst even in een plastic tas doen, anders is het niet zo hygiënisch en wordt het kussen nat. Haal het kussen vlak voor het slapengaan uit de vriezer en de plastic tas en je hebt een koel, maar droog kussen. Natuurlijk is dat effect redelijk snel uitgewerkt, maar vooral bij het in slaap komen kan het nét het verschil maken.

5. Zolder open

Heb je een zolder? Zet hem dan open. Warme lucht stijgt op, dus als het zolderluik openzet, trekt een deel van de warmte daarnaartoe. Zorg overigens wel dat je de kinderslaapkamer ook openzet, zodat de warme lucht vanuit daar richting zolder kan stromen.

Lees ook: Zo bescherm je jouw baby of peuter tegen de warmte

Bron: Madeformums/AD | Beeld: Pexels, Tatiana Syrikova