Emotionele afscheidsvideo waarin moeder zoontje afstaat ter adoptie gaat viraal

adoptie
De beelden bezorgen je al snel een brok in je keel

Wat zou je doen als je op je achttiende bevalt van een kindje, maar weet dat je het niet aankan om de baby zelf op te voeden? De jonge Hannah Mongie wist de hartverscheurende keuze te maken om haar kindje ter adoptie af te staan. Na de geboorte van haar kindje nam ze een video op voor haar zoontje waarin ze hem uitlegt waarom ze deze moeilijke keuze maakt. Momenteel gaat deze ontroerende video het hele internet over.

De video is in een paar dagen tijd al miljoenen keren bekeken.

Video
Het is al een aantal jaar geleden dat het kindje van Hannah ter wereld kwam, maar pas sinds kort staat de video van de inmiddels 21-jarige Hannah online. In de video vertelt de destijds 18-jarige Hannah over hoe ze de vader van Taggart, zo noemde ze haar kindje, leerde kennen en waarom ze ervoor koos om het kindje ter adoptie af te staan.

Biologische vader
“Ik ontmoette je vader in 2013 toen we met elkaar schreven toen hij op missie was. Hij kwam in april 2015 thuis en we begonnen een relatie. Na een tijdje ontdekte ik dat ik zwanger was.” Hannah vertelt dat Kaden, de vader van Taggart, meteen van hem hield. “Toen ik 8 weken zwanger was, hoorde ik je hartje voor het eerst. Je vader was er op dat moment niet. Ik sms’te hem en hij was zo blij om dit te horen. Hij kon niet gelukkiger zijn”, legt Hannah uit in de video.

Afstaan
Hannah en Kaden waren van plan om het jongetje zelf op te voeden, maar toen sloeg het noodlot toe. “Twee dagen nadat jouw vader je hartje hoorde kloppen, stopte zijn eigen hart”, vertelt Hannah snikkend van de emoties. “Toen je vader kwam te overlijden had ik het zwaar. Ik overwoog om je bij een ander gezin te laten plaatsen, maar op een dag werd ik wakker en wist ik dat je bij een ander gezin hoorde.” 

Open adoptie
Hannah wist dat ze de opvoeding van Taggart niet alleen aankon, maar vond het moeilijk om ‘het laatste stukje van Kaden’ dat ze nog had op te geven. Ze besloot de kiezen voor een ‘open adoptie’ waarbij ze haar kindje kon blijven zien. Taggart is momenteel twee jaar oud en Hannah heeft zowel met Taggart als met zijn adoptieouders Emily en Brad een goede relatie opgebouwd. Ze gaat regelmatig mee met gezinsuitjes en ze ziet haar zoontje ongeveer een keer per week.

Lees ook: Stiefmoeder Elke is eerlijk: ‘Ik hou meer van mijn eigen kinderen dan van mijn stiefkinderen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair, YouTube Hannah Mongie | Beeld: Pexels