Baby op komst? Deze apps maken je zwangerschap een stuk makkelijker

zwangerschap apps

Deze apps maken je zwangerschap niet alleen een stuk makkelijker, maar óók leuker

De zwangerschap is een bijzondere periode. Je bent blij, ongeduldig, gelukkig, vermoeid, emotioneel en prikkelbaar. En dat ook nog eens allemaal op hetzelfde moment. Met die rollercoaster aan emoties is het fijn om de praktische zaken een beetje georganiseerd te houden. Hoe we dat doen anno 2020? Door middel van een aantal apps die je door je zwangerschap heen slepen. 

1. Kinder (iTunes)

De naam van je kind kiezen: het is niet niks. Jij en partner hebben negen maanden de tijd om dé perfecte roepnaam voor jullie kleine spruit te kiezen, maar dit moet natuurlijk niet uitlopen op onenigheid. Is je partner gek op Engelse namen, maar kies jij liever voor een oerhollandse ‘Kees’ of ‘Els’? Dan is deze app een uitkomst. Deze app is een soort Tinder voor kindernamen, aangezien je naar links of rechts kunt swipen wanneer je een naam wel of niet leuk vindt. Nog leuker: de app verzamelt een lijstje van jouw favoriete namen, die je gemakkelijk met je partner kunt delen.

2. Zwangerhap (iTunes & Google Play)

Twijfels of je die koekjes met kaneel nu wel of niet kunt eten? Grote kans dat je in dit soort gevallen heel het internet afstruint. Volgens het Voedingscentrum niet slim, omdat deze informatie lang niet altijd klopt. Het Voedingscentrum maakte ontwikkelde zelf een app waarin je alle informatie over voeding tijdens je zwangerschap terug kunt vinden. Wat te eten bij misselijkheid? Hoe eet je gezond tijdens je zwangerschap? Wat mag je wel en niet eten? Je vindt het allemaal terug in de Zwangerhap app.

3. Doula bevallingscoach

Grote kans dat jij en je partner de bevalling best spannend vinden. Logisch, maar een stressende partner gaat je allesbehalve goed door deze bevalling heen helpen. Dus, slinger die bevallingsapp aan en druk die oordopjes in je oren. Want met de rustige woorden van verloskundige Marij word je door je weeën heen gecoacht. Daarnaast speelt er een rustgevende afspeellijst op de achtergrond af. Hoe fijn klinkt dat?

4. Tuurlijk schatje

Niet alleen wij vrouwen krijgen het tijdens een zwangerschap zwaar te verduren. Ook mannen moeten dealen met die flinke portie hormonen. Om die mannen tijdens deze – soms onstuimige – periode te helpen, is er de app ‘Tuurlijk schatje’. Hier krijg je als man dagelijks een tip die je kan inzetten om je vrouw gelukkig te maken en lees je hoe je haar door die emotionele huilbuien helpt. Geloof ons: als vrouw zijnde wil je dit ook lezen.

Lees ook: Doutzen Kroes deelt haar geheim voor een perfecte huid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: &C | Beeld: Unsplash