Baby on board: vrouw zet baby op de wereld in het vliegtuig

vrouw vliegtuig zwanger

De baby kwam kerngezond ter wereld

In de categorie ‘het zal je maar gebeuren’ staat het verhaal van deze Thaise vrouw absoluut in de top tien. Onlangs beviel een hoogzwangere Thaise vrouw tijdens een vlucht van Doha naar Bangkok onverwachts van haar baby. De baby kwam in nog geen 20 minuten kerngezond ter wereld.

Vlekkeloze bevalling

Geheel onverwachts begonnen de weeën van de Thaise vrouw op te zetten. De cabin crew vroeg de passagiers om een dokter. Alena Fedchenkor, een KNO-arts die toevallig in hetzelfde vliegtuig zat, twijfelde geen moment. Aan BBC News vertelt Alena: “Gelukkig verliep alles vlekkeloos. Elke arts krijgt op de universiteit de basis van gynaecologie, dus in een fractie van een seconde herinnerde ik me weer wat ik geleerd had.”

Noodlanding

De bevalling verliep als een speer, aangezien de baby binnen twintig minuten werd geboren. Echter, moeder en kind moesten wel zo snel mogelijk naar het ziekenhuis worden gebracht. Het vliegtuig maakte hierom een noodlanding in Calcutta (India). Nadat de vlucht zijn weg richting Bangkok vervolgde, mocht ‘heldin’ Alena in businessclass verder reizen.

Lees ook: 8 tips voor koppels om zwanger te worden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kek Mama | Beeld: Unsplash