Dit is waarom baby’s met hun armpjes omhoog slapen


Veel baby’s slapen met hun armpjes omhoog

Tref jij je baby ook altijd aan met zijn armpjes omhoog tijdens het slapen? Nee, je baby heeft het niet warm en het is al helemaal niet gek, het is eigenlijk juist een goed teken! Baby’s die zichzelf al kunnen omdraaien kiezen juist voor een andere houding die je als ouder vast bekend voorkomt: op de buik met de billen in de lucht. Ook daar is een verklaring voor.

Armpjes omhoog!

Bewegen

Veel baby’s slapen met hun armpjes boven het hoofd. Dit betekent niet dat ze het warm hebben onder de deken en ze krijgen het ook niet koud hierdoor. Baby’s hebben meestal geen last van de kou en worden er ook niet wakker van. De meeste baby’s willen het liefst op hun buik liggen, maar door de angst voor wiegendood worden ze meestal op hun rug gelegd. Als ze nog niet zelf kunnen draaien, doen ze hun armpjes omhoog.

Hoera!

Kinderfysiotherapeut Els Geerdink noemt deze houding de ‘hoerahouding’. Het feit dat jouw baby zo ligt betekent dat hij lekker in zijn vel zit en ontspannen is. Je kunt het zelfs vergelijken met kat die zich uitstrekt en zijn buik laat zien. Je baby voelt zich vertrouwt en fijn en ontspant daarom zijn lijfje en strekt zijn armpjes uit.

Foetus

Een andere veelvoorkomende slaaphouding is op de buik. Dit doen oudere baby’s die zichzelf al kunnen omdraaien. Ze trekken hun knieën iets op en steken hun bips in de lucht. Juist, precies zoals een baby in de buik zit. Onbewust kruipen kinderen dus terug in de foetushouding, omdat ze zich hier veilig en geborgen bij voelen, net als in de buik van mama.

En omdat slapende kinderen zo schattig zijn, nog één keer dit onwijs schattige filmpje van een kindje dat zich uitrekt:

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je je baby knuffelt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Oudersvannu | Beeld: Pexels