‘Ik wil de kleertjes van mijn doodgeboren kindje niet weggeven aan mijn schoonzus’

babykleertjes schoonzus

De droevige gebeurtenis leidt tot een breuk in de familie

De 26-jarige Annet* raakte ongeveer tegelijk met haar schoonzus in verwachting. Na 19 weken heeft ze een miskraam en verliest ze haar zoontje. Als haar schoonzus vraagt of zij dan de babyspullen over mag nemen, leidt dit tot spanningen in de familie.

Tegelijk zwanger

“Sinds mijn miskraam vind ik het heel moeilijk dat mijn schoonzus nog wel zwanger is”, vertelt Annet op het forum Reddit. “Zij staat nu op het punt te bevallen. Normaal kunnen we heel goed met elkaar opschieten, maar nu ligt dat anders.” De vrouw kan haar schoonzus nu even niet luchten of zien, en dat komt vooral door het verzoek om babyspullen over te nemen.

Babykleertjes nodig

“Door corona zitten mijn schoonzus en haar man zonder werk. Ze zitten daardoor ook erg krap bij kas. Daarom vroeg mijn schoonzus me of zij de babykleertjes en het dekentje dat ik voor mijn kindje had gemaakt mocht hebben. We hadden tijdens mijn zwangerschap al een paar babyspullen verzameld, maar we zijn er nog niet klaar voor om daar afscheid van te nemen. Dat hebben we ook aan mijn schoonzus verteld. Ze had er weinig begrip voor. Ze zei zelf dat we helemaal niet behulpzaam waren in deze moeilijke tijden en dat we ons toekomstige neefje of nichtje toch geen kleertjes konden ontzeggen.”

Ruzie

De man van Annet probeert zijn zus te vertellen hoe gevoelig dit ligt. “Hij vertelde haar dat ons kindje niet uit de babykleren is gegroeid en dat het daarom anders is. Daarop zei mijn schoonzus dat ons kindje de kleding toch niet zou dragen, en haar kind wél. Ze deelde nog een sneer naar me uit door te zeggen dat ik als ‘moeder’ het niet opnam voor een ander kind.”

Gemengde gevoelens

“Nu voel ik me schuldig, woedend en jaloers tegelijk”, vertelt Annet. “Ik voel me er zo slecht over. Normaal zie ik een psycholoog, maar mijn vaste therapeute is net gestopt en ik heb nog geen nieuwe toegewezen gekregen. Ik heb het gevoel dat dit alles een breuk in de familie veroorzaakt, maar ik ben er simpelweg nog niet aan toe om babyspullen weg te doen of ook maar iets in de babykamer te veranderen. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Annet aanraden in deze situatie? Moet ze haar schoonzus te hulp schieten of kunnen de babyspullen haar juist helpen om het verlies te verwerken?

*Annet is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam Vegetable_Citron8700.

Lees ook: Kersverse vader: ‘Ik ben teleurgesteld dat mijn vrouw onze baby geen borstvoeding geeft

Bron: Reddit | Beeld: Pexels