Er is dus een reden waarom baby’s eerst ‘papa’ zeggen en niet ‘mama’

Het is juist een heel goed teken

Sommige moeders zijn ietwat teleurgesteld wanneer het eerste woordje van hun baby ‘papa’ blijkt te zijn. Je lichaam is tijdens die negen maanden erg veranderd, de ochtendmisselijkheid kun je je nog goed herinneren en dan heb je het nog niet eens gehad over die bevalling. En toch blijkt het eerste woord van de meeste baby’s ‘papa’ te zijn. Waarom is dat toch?

Er zijn twee redenen waarom baby’s eerst ‘papa’ zeggen.

Uitspraak

Het eerste woordje van de meeste baby’s is toch vaak ‘papa’. Sommige moeders vinden het niet erg, anderen vinden het toch een flinke domper dat hun kind eerst naar hun vader roept. Toch is het helemaal niet zo erg als je misschien denkt. Een reden waarom baby’s als eerst ‘papa’ zeggen, is omdat het makkelijker voor ze is. In de meeste talen zijn de klanken van het woord papa makkelijker voor baby’s uit te spreken dan de klanken van het woord mama. Dit is een reden waarom je een kind eerder ‘papa’ zult horen zeggen dan ‘mama’.

Band

De andere reden waarom kinderen niet eerst ‘mama’ zeggen, is omdat ze de behoefte niet voelen. Baby’s die zich verbonden voelen met hun moeder roepen eigenlijk nooit om ‘mama’ omdat ze weten dat hun moeder altijd in de buurt is. Hoe lief!

Andere namen

Om eerdergenoemde reden kan het daarom dus heel goed dat baby’s pas later leren om ‘mama’ te zeggen. Zo kan het eerste woordje ‘papa’ makkelijk opgevolgd worden door ‘bal’, ‘opa’ of ‘poes’.

Lees ook: Wat doe je als je kind niet kan slapen? Met deze tips lukt het wel!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her Family | Beeld: Pixabay