Vrouw probeert collega lesje te leren nadat hij wéér vraagt of ze zwanger is

wijde kleding

Lina draagt graag wijde kleding en is de opmerkingen van haar collega spuugzat

Wanneer een vrouw wijde kleding draagt, is dat heus niet altijd om een zwangerschap te verbloemen. Blijkbaar is dat toch wat sommige mannen wel denken, zo ook de collega van Lina. Ze was zijn opmerkingen over een zogenaamde zwangerschap zat en besloot hem een lesje te leren. Haar actie werd daarentegen niet gewaardeerd.

Ongepaste opmerkingen

Eet een vrouw iets vreemds? Dan is ze vast zwanger. Is een vrouw ’s ochtends misselijk? Dito. Hoewel deze geschetste situatie vrij zwartwit is, overkomt het vrouwen dagelijks dat ze opmerkingen over hun vruchtbaarheid of vermeende zwangerschap krijgen. De 22-jarige Lina draagt graag wijde kleding en een van haar collega’s maakt maar wat graag grappen over de zogenaamde zwangere buik die zij daarmee wil verbergen.

Oncomfortabel gevoel

Lina was de opmerkingen van haar oudere collega E. spuugzat, zo schrijft ze op het forum Reddit. “E. is een aardig persoon, maar seksistisch, iets wat me erg stoort. Hij vraagt altijd of ik zwanger ben als ik een wijde jurk draag of een oversized t-shirt. Ik vroeg hem verscheidene keren om te stoppen met de opmerkingen, omdat ik me er oncomfortabel bij voel. Ik benadrukte dat het zijn zaken niet zijn en dat het een ongepaste vraag is.”

Blijven vragen

Aan Lina’s verzoek had E. geen boodschap. “Vandaag vroeg hij me opnieuw of ik zwanger was en ik had er genoeg van. ’Nee, ik ben onvruchtbaar’, kaatste ik terug omdat ik wist dat het hem van zijn stuk zou brengen. Ik wilde hem bijbrengen dat het echt een ongepaste vraag is. Ik ben niet onvruchtbaar, maar had dat wel kúnnen zijn.”

Kwaad

Lina laat de opmerking een paar seconden inzinken bij haar collega en vertelt daarna dat het niet het geval is. Lina hoopte daarmee dat ze haar collega een lesje leerde over het stellen van dit soort vragen. Helaas maakte ze de situatie er alleen maar erger mee. “Mijn baas en collega zijn nu beiden boos, omdat ze vinden dat ik te ver ging met de opmerking.” Lina vraagt zich daarom op het forum af of ze echt te ver ging en of ze anders had moeten handelen.

Meningen

Op het forum kan Lina op veel bijval rekenen. “Oudere mannen moeten leren dat ze niet zo tegen (jonge) vrouwen kunnen praten”, vindt iemand. Een andere gebruiker sluit zich daarbij aan. “Je zei het alleen om hem een lesje te leren.” Iemand anders vindt dat het niet goed is om te liegen over een medische aandoening als je er aandacht of geld mee wilt, “maar in dit geval zou ik het ook hebben gedaan.”

Lees ook: Toekomstige vader is woedend: ‘Mijn vrouw vertelde haar beste vriendin als eerste dat ze zwanger is’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash