Controleer altijd de hoofdhuid van je kind na het buitenspelen: dit is het gevaar!

Check altijd even of je kinderen dit niet in hun haar hebben

We hebben er alweer heel wat prachtige zonnige dagen opzitten. Kinderen kunnen lekker buitenspelen. Ze rennen door het gras en spelen in de schaduw van de bomen. Nu ben je je er als ouder vast van bewust dat kinderen teken op kunnen lopen met al dat buitenspelen, maar deze moeder benadrukt nog eens extra dat je ook het bos haar van je kind controleert!

Gevaar ligt op de loer.

Ziek

De Amerikaanse Jessica heeft doodsangsten uitgestaan toen haar dochtertje Kailyn van vijf op een ochtend niet meer kon bewegen. Ze dacht eerst dat haar dochtertjes benen gewoon in slaap waren, maar toen Kailyn ook nauwelijks kon praten raakte Jessica in paniek. Ze begon te zoeken naar de reden en controleerde haar dochtertje van top tot teen om te kijken of de gekke verschijnselen kon ontdekken. Ze vond in het blonde bos haar een teek, die ze meteen verwijderde.

Ziekenhuis

Jessica bracht Kailyn naar het ziekenhuis waar ze op allerlei ziektes werd getest. De artsen trokken daar de conclusie dat Kailyn paralyse ascendens had. Dit is een verlamming als gevolg van een tekenbeet, waarbij het speeksel van de teek de motorische zenuwcellen aantast. Dit gebeurt vijf tot zeven dagen na de beet, dus de teek had al een aantal dagen op Kailyns hoofd doorgebracht.

Social media

Jessica deelt het verhaal op social media om andere ouders te waarschuwen. Controleer altijd de hoofdhuid van je kind als ze buitenspelen! Vooral onder een dik bos haar is een teek niet snel te zien. Als je kind al zelfstandig zijn of haar haren wast, dan kom je er normaliter niet gauw achter. Altijd even checken dus! Gelukkig is Kailyn er weer bovenop en huppelt ze weer rond, maar ook ziektes zoals Lyme worden gemakkelijk overgedragen door een tekenbeet.

Lees ook: Kinderpsycholoog legt uit: zo ga je met de woedeaanvallen van je kind om

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels