Wat dapper: deze moeder draagt een terminaal zieke baby tot de geboorte om bijzondere reden

Abbey (34) nam het zwaarste besluit uit haar leven

Een zwangerschap is het meest natuurlijke verschijnsel op de wereld, maar voor elke vrouw die het mag ervaren is het weer even uniek en bijzonder. Zo ook voor de Amerikaanse 34-jarige Abbey Ahern, die ontdekte dat ze zwanger was van haar derde kindje. De eerste paar weken verliep alles op rolletjes, tot ze in de 19e week het nieuws te horen kreeg dat de nachtmerrie van elke (aanstaande) moeder is. Haar dochtertje zou na de geboorte niet langer dan een paar uur te leven hebben.

Anencefalie
Toen Abbey 19 weken zwanger was kreeg ze te horen dat haar meisje geboren zou worden met een anencefalie, een ernstige aanlegstoornis van de hersenen. De artsen zeiden dat ze na de geboorte niet lang te leven zou hebben, slechts een paar uur. Op de dag van haar geboorte zou ze zeer waarschijnlijk ook komen te overlijden. Toch besloot Abbey de zwangerschap af te maken en het kindje bij zich te dragen tot de dag van de bevalling. Want als het zover zou zijn en haar dochtertje kwam te overlijden, wilde ze de organen afstaan.

Moeilijkste beslissing ooit
“Het is het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan”, aldus Abbey. Maar het lukte haar wel om de mooie kant ervan te zien. Veertien uur en 58 minuten nadat haar dochter op de wereld kwam overleed ze en werden haar organen aan andere zieke kinderen gegeven. “We wisten meteen dat, ondanks dat ze niet gemaakt was voor deze wereld, ze wel gemaakt was voor iets anders”. Wat ontzettend verdrietig, maar wat mooi dat de organen van het kleine meisje wellicht een ander leven heeft kunnen redden… Wij hebben hier alleen maar bewondering en respect voor!
 Verder lezen:
  • Wist je dat je met dít trucje altijd perfecte eyeliner hebt?

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Linda | Foto: Instagram