‘Ik wil de datum van mijn bruiloft niet veranderen omdat ik zwanger ben’

zwanger-bruiloft

De schoonmoeder van Evelien wil dat niemand weet dat ze voor het huwelijk zwanger is

Evelien* (21) en Erik (26) leven op dit moment op een roze wolk. Zo hebben ze hun bruiloft in het verschiet en kwamen ze er twee maanden geleden achter dat Evelien zwanger is. Iets waar de toekomstige ouders ontzettend blij mee zijn. Helaas denkt de schoonmoeder van Evelien hier anders over. Iets wat voor veel spanning en ruzie zorgt. 

Onverwacht zwanger

“Alles ging volgens plan, tot ik erachter kwam dat ik twee maanden geleden zwanger was”, begint de vrouw haar verhaal op het forum van Reddit. De baby was niet gepland, maar vervult wel de droom van het koppel om een gezin te stichten. Evelien is in april uitgerekend en kijkt enorm uit naar de komst van haar kleine kroost. Evelien en Erik zijn al verloofd en hadden al een dag in februari voor de bruiloft geprikt. Graag zien ze de bruiloft gewoon op die dag doorgaan, maar daar denkt niet iedereen zo over.

Traditioneel

Evelien gaat verder: “Ik had altijd een goede band met mijn schoonmoeder, maar dat veranderde prompt toen ze erachter kwam dat ik zwanger was. Ze is heel traditioneel en wil dat niemand weet dat ik zwanger ben voordat ik in het huwelijksbootje stap. Daarom wil ze de bruiloft vervroegen. Volgens haar is het beschamend en asociaal als ik met een zwangere buik ga trouwen.” Doordat Evelien hier heel anders over denkt, ontstaat een heftige discussie met haar schoonmoeder. “Het grote deel van de bruiloftsplanning is al gedaan en ik wil geen snelle bruiloft omdat niemand mag weten dat ik zwanger was voordat ik ging trouwen.”

Hypocriet

Volgens Evelien slaat het ook nergens op omdat de bruiloft al op de planning stond. De zwangerschap was onverwacht, maar ontzettend gewenst. “Ik vind mijn schoonmoeder een hypocriet en denk dat het meer met haar imago te maken heeft dan met haar normen en waarden. Ze wil namelijk niet dat haar familie voor schut loopt als ik met een zwangere buik ga trouwen.” Ondanks dat haar schoonmoeder er anders over denkt, stelt ze het koppel voor een dilemma: als de bruiloft niet vervroegd wordt, komt ze niet naar de bruiloft. Erik begint hierdoor anders te denken en vindt het nu geen probleem meer om de bruiloft eerder te plannen.

Adviseren

Toch blijft Evelien stellig. “Ik heb niets om mij voor te schamen. Het is misschien niet ideaal om zeven maanden zwanger te zijn tijdens mijn bruiloft, maar alles staat al vast en is geregeld. Het is zelfs al betaald.” Wat zou jij Evelien adviseren?

*Evelien is niet de echte naam van de vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Weddindatethrowaway.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn man gaat vreemd met de 23-jarige oppas’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Juan Encalada