‘Dik kind is schuld van vader of moeder’, zo vindt 44 procent van de ouders

dikke kinderen

Ben jij het ermee eens?

Wanneer een volwassen persoon wat aan de zware kant is, vinden we dit allemaal zijn of haar eigen verantwoordelijkheid, maar wanneer het op kinderen met overgewicht aankomt, worden de ouders vaak aangekeken. Uit onderzoek blijkt dat 44 procent van de Nederlandse ouders het de schuld van de vader of moeder vindt als hun kind (te) dik is.

Ook worden ouders regelmatig aangesproken op het gewicht van hun kinderen.

Aanspreken

Wanneer een kind te dik is, dan is dit de schuld van de ouders, zo vindt 44 procent van de Nederlandse vaders en moeders. Uit onderzoek van Frecious onder 1036 ouders met kinderen tussen de 4 en 12 jaar blijkt dit. Overigens schroomt een deel van de ondervraagde ouders ook niet om andere vaders en moeders aan te spreken op het voedingspatroon van diens kind.

Ongezonde traktaties

Met name ouders onder de dertig jaar blijken het zielig te vinden om hun kinderen alleen maar gezonde snacks mee te geven naar school. 28 procent van de ondervraagden vindt het sneu om ongezonde snacks te verbieden en daarnaast vindt 80 procent van de ouders dat een zakje chips best kan als traktatie.

Aanspreken

Hoewel een uitzondering best gemaakt kan worden, spreekt 20 procent van de ouders onder de dertig jaar andere ouders wel aan op het voedingspatroon van hun kind . “Jonge ouders hebben blijkbaar het gevoel dat ze andermans kinderen moeten beschermen”, verklaart Suzanne Jekel van Frecious.

Lees ook: Kinderen kunnen ook depressief zijn: ‘Mama, ik wil liever dood’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mediatic, Frecious | Beeld: Unsplash