5 dingen die je tijdens je zwangerschap wél zou moeten doen

tijdens zwangerschap doen

Doe deze vijf dingen wel voordat je hier later spijt van krijgt

Een zwangerschap duurt niet eeuwig. Aan de ene kant fijn natuurlijk, maar er zijn ook momenten tijdens de zwangerschap die je nooit meer terug krijgt. Zorg daarom dat je na de lange negen maanden dat je je kindje hebt gedragen geen spijt krijgt dat je deze vijf dingen niet hebt gedaan.

1. Stilstaan bij je zwangerschap

Als vrouw is het in verwachting zijn van je eigen kindje een van de meest bijzondere momenten in je leven. Ondanks dat sommige vrouwen meer last hebben van zwangerschapskwalen dan anderen, is het belangrijk om momenten te nemen waarbij je echt stilstaat bij je zwangerschap. Op deze manier geniet je meer van de momenten waar je later zo dankbaar voor bent.

2. Leg speciale momenten vast op foto en video

Hoe mooi is het dat je jaren later terug kan kijken op je zwangerschap. Met de technologie van tegenwoordig is het mogelijk om veel bijzondere momenten tijdens je zwangerschap vast te leggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de pret-echo video die je kan laten maken of je eigen home video waarbij je je baby in je buik onrust aan het stoken is. Bundel deze mooie foto’s en video’s samen en je hebt altijd iets om met een mooi gevoel op terug te kijken.

3. Neem tijd voor jezelf

Een zwangerschap vliegt voorbij, ook al heb je het gevoel als je er midden in zit dat er geen einde aan komt. Loop niet te hard van stapel en neem ook momentjes voor jezelf. Geniet van een zwangerschapsmassage of houd een verwendagje voor jezelf thuis. Hiermee doe je jezelf en je kindje ten goede.

4. Zwangerschapsshoot

In het kader van mooie momenten vastleggen is het organiseren van een zwangerschapshoot nog helemaal niet zo gek. De periode waarin je tegen het einde van je zwangerschap aan zit kan het mooi zijn om je ronde buik op foto vast te hebben.

5. Babyshower organiseren

Of je organiseert het zelf of je laat het door een familielid of vriend(in) doen. Niet alleen is een babyshower leuk voor jezelf, ook de belangrijkste mensen om je heen genieten op deze manier met je en je zwangerschap mee. Doe spelletjes, ontvang leuke cadeautjes en je bent helemaal klaar voor de komst van jullie prachtige baby!

Lees ook: Dit is waarom je hond of kat niet bij je weg te slaan is tijdens je zwangerschap

Bron: Famme | Beeld: Unsplash