Dilemma: ‘Mijn dochter wil het meisje dat mijn zoontje pest uitnodigen voor haar verjaardag’

Verjaardag

De moeder weet niet wat ze moet doen en vraagt op Reddit om advies

Margarets* dochter Andy wordt binnenkort tien jaar en zij wil haar verjaardag met al haar vrienden vieren. Margaret vindt het niet erg als er veel kinderen op het feestje van haar dochter komen, maar wil liever niet de elfjarige Trisha uitnodigen. Trisha is namelijk de nieuwste vriendin van haar dochter, maar pest Adam, haar achtjarige zoontje. 

Uitnodigingen

“Mijn dochter Andy wil al haar vrienden, teamgenoten, neven en nichten voor haar verjaardagsfeestje uitnodigen”, begint Margaret haar verhaal op het forum Reddit. “Dat vind ik goed, maar ik heb haar verteld dat ze Trisha, haar nieuwe vriendin, niet mag uitnodigen”, vervolgt de vrouw. 

Nadoen zoontje

“Trisha’s familie is vorige maand in onze buurt komen wonen. Mijn dochter Andy raakte al snel bevriend met Trisha, omdat ze in hetzelfde sportteam zitten.” Trisha komt daarom weleens bij Margaret over de vloer om met Andy te spelen. Onlangs merkte Margaret echter op dat Trisha onaardig was tegen Adam, haar achtjarige zoontje dat Gilles de la Tourette heeft. “Ik hoorde dat Trisha Andy’s tics nadeed toen ze een keer langskwam. Dat was de eerste keer dat ik het zag. Ik heb Trisha aangesproken op haar gedrag en uitgelegd waarom Adam bepaalde bewegingen en geluiden maakt. Ze vertelde me dat het een grapje was en dat ze het niet weer zou doen. Mijn zoon vertelde me laatst alleen dat Trisha hem vaak uitlacht en zijn tics nadoet.” 

Geen uitnodiging verjaardag

Adam voelt zich niet prettig bij het gedrag van Trisha en Margaret vindt het verschrikkelijk dat Adam gepest wordt. Margaret legde haar dochter dan ook uit waarom Trisha geen uitnodiging ontvangt voor het verjaardagsfeestje. “Andy antwoordde daarop dat Adam tijdens haar verjaardag dan wel op zijn kamer kan blijven, zodat Trisha hem niet zal zien. Maar dat weiger ik; ik kan het niet toelaten dat Adam wordt gepest.”

Bericht moeder

“Trisha’s moeder appte me laatst dat het gemeen was dat ik haar dochter niet wilde uitnodigen voor de verjaardag. Ik heb uitgelegd dat Trisha mijn zoon pest en dat dat eerst moet veranderen voor ze weer langs kan komen. Mijn dochter is nu alleen niet meer blij om haar verjaardag te vieren, omdat één van haar vriendinnen niet mag komen.”

Margaret vindt het erg dat haar dochter zich verdrietig voelt, maar wil haar zoon ook beschermen. Ze vraagt op Reddit dan ook om advies omtrent de situatie.  Wat zou jij Margaret adviseren? 

*Margaret is niet de echte naam van de vrouw. Zij deelt haar verhaal anoniem op het platform Reddit onder de naam u/101iLikePapaya. 

Lees ook: ‘Mijn vrouw liet gaatjes in de oren van onze baby schieten zonder te overleggen’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels