Isa heeft geen contact meer met haar dochter: ‘Kan ik haar alsnog een verjaardagswens sturen?’

verjaardagskaart sturen

“Het voelt verkeerd om haar verjaardag te negeren”

Als ouder moet je er niet aan denken dat je kind het contact met je verbreekt. Voor de 44-jarige Isa is het helaas wel het geval. Vandaag viert haar dochter haar twintigste verjaardag en de moeder vraagt zich af of ze haar dochter een verjaardagsberichtje kan sturen.

Niet zo begripvol

Sinds een half jaar heeft Isa* geen contact meer met haar 20-jarige dochter. Hoewel ze altijd het beste voor haar dochter wilde, geeft ze toe dat ze een ding verkeerd aanpakte. “Mijn dochter is transgender en toen ze uit de kast kwam, was ik niet altijd zo begripvol als ik had kunnen zijn”, begint Isa haar verhaal op het forum Reddit.

Andere problemen

Wel wilde Isa haar dochter steunen en dat deed ze door een therapeut te zoeken die werd aangeschreven voor een transgroep uit de buurt. “Door de laatste jaren heen, steunde ik haar, maar we moesten ook andere problemen onder ogen zien. Mijn dochter heeft mentale gezondheidsproblemen en weigerde haar voorgeschreven medicijnen in te nemen. Ze zocht elke dag ruzie met me en liet de keuken altijd achter alsof er een bom was ontploft. Ik moest altijd opruimen voor ik met het diner kon beginnen.”

Ultimatum

Isa kon het gedrag van haar dochter niet meer verdragen en gaf haar een half jaar geleden een ultimatum. “Of ze moest meer in huis gaan doen of ze moest maar ergens anders gaan wonen.” Isa’s dochter koos voor het laatste en sindsdien hebben de twee geen contact meer. “Aan haar stiefmoeder vertelde ze dat ik niet kon accepteren dat ze trans is, maar ik was zelfs degene die wilde betalen voor haar hormoontherapie, dus dat gaat er bij mij niet in.”

Verjaardag overslaan of wel een berichtje sturen?

Sinds ze uit huis ging wil Isa geen contact meer met haar moeder. “Ik wil haar wens respecteren en heb geen contact meer met haar gezocht, maar vandaag is het haar verjaardag en het voelt verkeerd om het gewoonweg te negeren.” Isa vraagt zich daarom af of ze verkeerd handelt als ze haar dochter toch een verjaardagsberichtje stuurt. Wat zou jij doen in Isa’s situatie?

*Isa is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal onder de naam throwRA_52020.

Lees ook: Onmogelijke keus: ’Mijn twee zussen hebben beiden een nieuwe nier nodig en ik ben de enige match’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels