Goed nieuws: kinderen die helpen afwassen zijn later succesvoller

afwassen

Afwassen is niet alleen een taak voor de ouders

Alle ouders hopen stiekem dat hun kroost komt helpen met de afwas. Het is immers veel leuker om dat karweitje samen te doen. Ook andere huishoudelijke klusjes laten we graag over aan onze kinderen. Even stofzuigen of een doekje over de tafel; de kinderen kunnen dat prima doen. En wat blijkt? Kinderen die hiermee helpen zijn later veel succesvoller! Win-win!

Wij gaan de kinderen vanavond even lief aankijken.

Ontwikkeling
Julie Lythcott-Haims is opvoedingsexpert en deed een bijzondere uitspraak in een TED-Talk (dat is een korte lezing over een specifiek onderwerp). De beweringen die Julie deed, zuigt ze niet uit haar duim, maar zijn het resultaat van een onderzoek van de wereldberoemde universiteit Harvard. De opvoedingsexpert vertelde dat het goed is voor de ontwikkeling van het kind om te helpen met het huishouden. Kinderen leren op die manier om ondernemender te worden. Het leuke bij schoonmaken is ook nog dat het kind het resultaat ziet van het werk en dat motiveert.

Zelfstandig
“Kinderen die bijna nooit de handen uit de mouwen hebben gestoken, laten vaker iets liggen en vinden minder snel een baan in hun volwassen leven”, vertelt Julie. Naast het ondernemende karakter, zal het kind ook sneller zelfstandig worden en ook dat is een goede eigenschap om te hebben in het leven.

Lees ook: Moeders opgelet: met dít aantal kinderen ervaar je de meeste stress

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere