‘Ik gooide m’n zus eruit na opmerkingen over mijn dochters korte haar’

haar dochter

‘Ze ging door het lint en riep dat we verschrikkelijke ouders waren’

Jasmina* en haar vrouw Trees hebben twee kids: een zoontje en een dochtertje. Wanneer zij op verzoek van hun dochter diens lange haren flink kort scheren, blijkt Jasmina’s zus Dietha daar een harde mening over te hebben. En die steekt zij niet onder stoelen of banken! Dit leidt tot een flinke ruzie, waarbij Jasmina haar zus zonder pardon het gat van de deur wijst. Ze voelt zich achteraf toch schuldig: had ze dit beter kunnen aanpakken?

Luizenmoeders

Elke ouder kent het wel: op een dag komen de kids thuis van school met luizen. Zo ook de kinderen van Jasmina en Trees. Op Reddit omschrijft Jasmina dat ze alle benodigdheden in huis hadden gehaald om het probleem te verhelpen, en alles klaar hadden gezet in de badkamer. “Het ding is: beide kinderen hebben haar tot op hun schouderbladen. Mijn dochter zeurt al ruim een maand om een kortgeschoren koppie, maar mijn zoon houdt van zijn lange haar en wordt al zenuwachtig als we het hebben over een knipbeurt”, legt Jasmina uit.

Kort koppie

“We hebben onze dochter steeds verteld er vooral nog even over na te denken – we weten dat haar weer aangroeit, maar dit is wel echt een flinke verandering”, schrijft ze. “Maar nu met dit luizen-gedoe riep onze dochter direct dat we het dan wel konden afscheren. Dat zou het probleem voor haar immers oplossen.” En zo geschiedde. “We schoren haar haar kort voordat we het met luizenshampoo behandelden, en ik moet toegeven: het staat haar ontzettend schattig. Ze is er dolblij mee en heeft al plannen om het in een hanekam te stylen wanneer het wat is aangegroeid.”

Tante op bezoek

Wanneer Jasmina’s zus op bezoek komt, legt zij de hele luizen-situatie uit. “Maar ze dacht dat we een grapje maakten over het geschoren haar van onze dochter. Toen ze langskwam ging ze vollédig door het lint, en ze bleef maar razen hoe we de haren van een klein meisje af durfden te scheren. Volgens haar hadden we dat beter bij mijn zoontje kunnen doen en waren we verschrikkelijke ouders.”

Hier schrikt Jasmina flink van. Ze reageert hard. “Het is 2022. Denk je nu echt dat dit nog uitmaakt? Daarnaast, mijn kinderen hebben twee moeders, dus dat soort gender-specifieke dingen hebben we hier nóóit goedgekeurd. En dat wist je allang!”, tiert ze tegen haar zus. “Wat de hel is er mis met jou?! Rot op uit m’n huis!”, sluit ze af.

Schuldgevoel

Jasmina licht toe dat haar kinderen niks van de ruzie hebben meegekregen, omdat zij in de achtertuin aan het spelen waren. Ze voelt zich ook absoluut niet schuldig over het scheren van haar dochters haar, óf het verdedigen van die beslissing. “Maar ik sta zó in dubio, Reddit, want ik knapte echt. Ik ben normaliter heel kalm en ik ging behoorlijk los op mijn zus. Ik haat dat ik dat gedaan heb. Mijn vrouw zegt dat het allemaal wel meevalt, maar ik vraag me af: zou ik mijn excuses moeten aanbieden? Zat ik fout?” Wat zou jij tegen de vrouw zeggen?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Kidswithlice.

Lees ook:Moeder vertelt: ‘Mijn dochter mag haar haren niet verven van school’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: iStock