Veel te herkenbare momenten voor zwangere vrouwen in hun eerste trimester

zwangerschap trimester

Met name vrouwen die voor het eerst zwanger zijn, zullen de volgende momenten herkennen tijdens de eerste drie maanden

Voor de meeste vrouwen is het een fantastisch, soms verrassend moment om erachter te komen dat ze in verwachting zijn. Toch maakt voor veel vrouwen het fantastische gevoel al snel plaats voor een vermoeid gevoel. En ook deze momenten zullen de meeste zwangere vrouwen bekend voorkomen.

Je kunt de lokroep van je bed moeilijk weerstaan

We zeiden het net al. Je voelt je opeens vermoeider dan ooit. Heb je normaal genoeg aan zes uurtjes slaap? Dan wordt het opeens tijd om je slaapschema onder de loep te nemen, want je lichaam neemt opeens niet meer genoeg met minder dan acht uur. Ook kun je overdag opeens veel meer inkakmomentjes hebben. Je zou het liefst even op bed gaan liggen. De vermoeidheid is vervelend, maar niet ernstig. Sterker nog: het is heel normaal. Je lichaam moet het wat rustiger aan doen want er verandert van alles.

Je bent opeens minder sociaal

Het is niet zo dat je opeens je sociale leven aan banden wilt leggen wanneer je zwanger bent, maar vaak spreek je vanzelf ietsjes minder af met vriendinnen. Zoals we net al meldden voel je je vermoeider dan eerst. Ook vinden sommige vrouwen het makkelijker om social contact te vermijden, want de zwangerschap is (vaak) nog een geheimpje. Zo hoeven de drinkers onder ons ook geen smoesjes te bedenken over waarom er plotseling geen alcohol meer gedronken wordt.

Je blaas stelt je opeens flink teleur

Je moet opeens veel vaker naar de wc. Geen wonder dat je continu voor pampus ligt als je om de haverklap een bezoekje aan het toilet moet brengen.

Je ontdekt online platforms – en spendeert hier heel wat uren op

Je googelde een simpele vraag en opeens zit je op een mamaforum en pas na een uur kom je erachter hoeveel tijd er verstreken is. Welkom bij de club! Op het internet zijn ontzettend veel fora te vinden waar je terecht kunt voor al je vragen en waar je bovendien andere mama’s in spe om hun ervaringen kunt vragen.

Je vindt het misschien lastig om van je zwangerschap te genieten

We weten het allemaal: de eerste drie maanden zijn het spannends. En om die reden vinden sommige vrouwen het soms maar moeilijk om al van de zwangerschap te genieten, want wat als er wat mis gaat? Het klopt, er kunnen inderdaad dingen misgaan. Maar de kans is groter dat het wél goed gaat en dat je na negen maanden je kindje kunt vasthouden.

Je vraagt je af of mensen kunnen zien dat je zwanger bent

Je hebt nog helemaal geen buikje en hebt nog niemand iets verteld. En toch vraag je je gniffelend af of mensen misschien aan je kunnen zien dat je zwanger bent. Ze zeggen toch niet voor niets dat vrouwen die glow hebben?

De eerste echo is een emotioneel moment

Voor de eerste keer het hartje van je kindje horen is voor veel vrouwen (en hun lief) een emotioneel moment. Zelfs als dat betekent dat je naar een beeldscherm staart zonder echt een idee te hebben wat nu het hoofdje is en wat niet.

Lees ook: Moeder showt foto van zwangerschapsstriemen na bevalling van drieling en deelt belangrijke boodschap

Bron: The Mom Beat | Beeld: Unsplash