‘Ik zei tegen mijn zwangere vrouw dat ze zich niet moet aanstellen’

zwanger

‘Andere mensen hebben het veel zwaarder dan haar’

Koen* en zijn vriendin Naomi verwachten hun eerste kindje samen. Naomi heeft een moeilijke zwangerschap, ze is nogal gestrest en klaagt daarom vaker dan normaal. Koen wordt er helemaal gek van en vindt dat Naomi zich aanstelt. Op Reddit deelt hij zijn verhaal. 

Stress

“Mijn vrouw is al een tijdje zwanger en ik heb er veel stress van”, begint Koen zijn verhaal. “Ik werk overuren om wat extra geld op tijd klaar te hebben voor wanneer de baby komt. Door deze lange dagen ben ik bekaf en wanneer ik thuiskom, kan mijn vrouw alleen maar klagen. Ze heeft veel moeite met de zwangerschap omdat ze veel last heeft van kwaaltjes. Ik begrijp echt wel dat ze het niet makkelijk heeft, maar ik kan ’s nachts niet slapen, omdat ze gesprekken wil voeren of een autorit wil maken omdat ze gestrest is.”

Klagen

“Ik begin het echt te verliezen, en ze zeurt constant. Ik ben normaal gesproken een vrij opgewekt persoon, en ik haat het absoluut om mensen constant te horen klagen omdat het me echt naar beneden haalt. Ik sta op knappen, dus ik wilde een einde maken aan dit geklaag. Ik heb gewoon wat licht en positiviteit nodig. Daarom besloot ik mijn vrouw te vertellen hoe ik me voel. Ik zei tegen haar dat ik keihard werk voor ons gezin en dat ik daarnaast ook nog voor haar zorg. Dat iedereen uitdagingen heeft in het leven en dat ze daarom moet kappen met constant zeuren.”

Schuldig

“Dat gesprek is nu een week geleden en ze leek het te begrijpen, maar ik merk dat Naomi nu heel afstandelijk tegen me doet. Ik ben gefrustreerd omdat ik mijn vrouw mis. Ik wilde gewoon dat ze stopte met klagen, maar ik heb haar nooit gevraagd om niet meer met me te praten. Het enige wat ik wil is dat ze wat positiever is, maar ze lijkt het verkeerd op te vatten, en ik voel nogal slecht hierdoor.” Wat voor advies heb jij voor Koen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam  LycheeBubbly6341.

Lees ook: ‘Myron: ‘Ik zei mijn beste vriendin dat ze een vreselijke moeder is”

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels