In april uitgerekend? 5 redenen waarom aprilbaby’s zo speciaal zijn

april

Met een aprilbaby heb je het zonnetje altijd in huis!

De lente: voor velen het favoriete seizoen van het jaar. Het zonnetje laat zich wat vaker zien, de temperaturen stijgen, de bomen worden weer groen en overal zien we bloemetjes verschijnen. Naast dat april een prachtige maand is (met lekker veel paaseitjes!), is het ook nog eens de perfecte maand om geboren te worden. Volgens onderzoek zijn aprilbaby’s extra speciaal, en dat komt door deze vijf dingen. 

Laten we vooropstellen: alle baby’s zijn speciaal. Of ze nou in februari, juni of oktober geboren zijn – elk kind is bijzonder. Toch zijn er vijf redenen op te noemen waarom aprilbaby’s zo uniek zijn.

1. Het zijn echte nachtmensen

In april uitgerekend? Bereid je dan maar alvast voor. Aprilbaby’s zijn namelijk echte nachtbrakers. Volgens een onderzoek in Sleep gaan mensen die geboren zijn in de lente en de zomer over het algemeen later naar bed dan mensen die in de herfst en winter geboren zijn. Dat worden een heleboel lange nachten!

2. Aprilbaby’s zijn geboren optimisten

Net als baby’s die in maart en mei geboren zijn, zijn aprilbaby’s van nature optimistisch. Uit een onderzoek uit 2014 onder Hongaarse universiteitsstudenten blijkt dat baby’s die in de lentemaanden geboren zijn, later in hun leven hoger scoren op de hyperthymische schaal, wat betekent dat ze een positievere kijk hebben op het leven. Met een aprilbaby heb je dus altijd het zonnetje in huis!

3. Ze hebben minder kans op astma

Waar het voorjaar met de bloeiende bomen en bloemen een prachtig seizoen is, is het voor veel mensen met hooikoorts ook afzien. In de lente zijn er extra veel pollen in de lucht en is er sprake van huisstofmijt in overvloed. Toch heeft dit juist een positief effect op baby’s die in april zijn geboren. Doordat deze voorjaarsbaby’s al vroeg worden blootgesteld aan huisstofmijt is hun immuunsysteem hier beter op berekend. Dit is dan ook de reden dat baby’s die geboren worden in april minder kans op astma hebben, zo blijkt uit onderzoek.

4. Ze zijn echte leiders

Een goede baan in een groot kantoor met prachtig uitzicht? Dat ligt in het verschiet voor aprilbaby’s. Volgens een studie uit 2012 hebben baby’s die geboren zijn in maart en april meer kans op een goede baan in het bedrijfsleven dan baby’s die in de zomer zijn geboren. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat een hoog percentage CEO’s geboren is in deze lentemaanden. Aprilbaby’s zijn dan ook geboren leiders.

5. Aprilbaby’s hebben minder kans op ADHD

Tevens blijkt uit onderzoek dat baby’s die in april geboren zijn, minder kans hebben op ADHD dan kinderen die later in het jaar zijn geboren. Dit heeft alles te maken met het schoolsysteem, zo schrijft Motherly. Over het algemeen zijn lentekinderen namelijk vaak de oudsten in de klas (dit verklaart ook gelijk waarom ze echte leiders zijn), terwijl kinderen die in het najaar of de winter zijn geboren vaak de jongsten zijn. De oudste kinderen worden als een stuk rustiger gezien dan de jonkies en worden dan ook zo behandeld.

Lees ook: Man is moeder zat: ‘Ik dreigde dat ze haar kleinkind nooit meer zou zien’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Her Family, Motherly | Beeld: Unsplash, Liana Mikah