‘Is het raar dat ik geen bezoek wil na mijn bevalling?’

bevalling

De vrouw wil alleen haar eigen moeder zien, de familie van haar man is niet welkom

De 24-jarige Sophie* is zwanger van een tweeling. Binnenkort worden zij en haar man (27) voor de eerste keer ouders, en daar bereiden ze zich goed op voor. Over de periode na de bevalling zijn ze het echter nog niet helemaal eens. Sophie wil dan namelijk niemand zien, ook niet de familie van haar man. En dat vindt hij niet bepaald leuk… 

Zwanger van tweeling

“Ik ben momenteel 32 weken zwanger van een tweeling, twee jongens. Het is de eerste keer dat ik moeder word en eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe alles zal verlopen als ik in het ziekenhuis ben en moet bevallen”, vertelt Sophie eerlijk op het forum Reddit. Hoewel het allemaal nieuw is voor de aanstaande moeder, heeft ze er zeker over nagedacht. “Ik zei tegen mijn man dat ik na mijn bevalling een tijdje geen bezoek wil. Ik heb het gevoel dat ik wat tijd nodig heb om in een nieuwe routine te komen en te leren hoe ik met twee baby’s omga”, legt ze uit.

Alleen eigen moeder

Sophie heeft online meerdere berichten gezien van moeders die niemand in hun buurt wilden hebben toen ze net bevallen waren, omdat ze dan ‘niet op hun mooist’ zijn en zich daardoor niet op hun gemak voelen. “De enige personen wij wie ik me wel op mijn gemak voel, zijn mijn moeder en mijn man. Niemand anders”, stelt de vrouw. “Zijn familie is geweldig, maar ik ben met hen niet zo hecht als met mijn eigen moeder.” Sophie’s man stond achter haar keuze. “Hij was het ermee eens dat we geen bezoek moet ontvangen als ik dat niet wil, maar hij nam aan dat ik doelde op kraamvisite aan huis.”

Man van streek

Maar nee, Sophie wilde helemaal geen bezoek. Niet in het ziekenhuis en niet thuis. “Hij wilde eigenlijk nog steeds dat zijn eigen familie na de bevalling naar het ziekenhuis zou komen om de jongens te ontmoeten. Ik corrigeerde hem en zei dat ik wil dat niemand mij of de jongens komt bezoeken de eerste paar weken. Alleen mijn moeder”, vertelt ze. Sophie zag dat haar man het niet eens was met deze beslissing en dat het hem raakte dat zijn familie niet welkom was. “Toch zei hij dat we zouden doen wat ik wilde.”

“Ik weet dat hij er enorm naar uitkijkt om vader te worden en dat hij wil dat zijn familie onze zoons meteen zien. Ik voel me alleen niet op mijn gemak als ze me in zo’n kwetsbare toestand zien, en ik wil niet dat mensen mijn jongens zien als ze nog maar een paar dagen oud zijn.” Sindsdien hebben Sophie en haar man er niet meer over gepraat, maar de vrouw twijfelt nu wel aan haar eigen beslissing om zijn familie buiten te sluiten. Wat vind jij van haar keuze?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/Trisaratops98.

Lees ook: ‘Mijn vriend heeft iemand anders zwanger gemaakt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash