Hartverscheurend: IVF-baby mishandeld door moeder met fatale gevolgen

Moeder die na lange IVF-behandelingen een baby kreeg mishandelt kind

Een verschrikkelijke gebeurtenis in Engeland. Een Britse vrouw probeerde tevergeefs jarenlang zwanger te worden en ging uiteindelijk over op IVF-behandelingen. Ze raakte zwanger, kreeg een baby, maar nog geen jaar later overleed de baby aan de fatale gevolgen van mishandeling. De moeder draait waarschijnlijk voor jaren de gevangenis in.

In Londen spreken ze in de rechtbank van een verschrikkelijk drama.

Geboren afwijking

De 33-jarige Shalina Padmanabha ontkent zelf dat ze haar in februari 2017 geboren dochtertje iets heeft aangedaan. Haar dochtertje werd te vroeg geboren en had een afwijking in haar schedel. Er zat een gat in haar schedel, maar na meerdere ingrijpende operaties werd haar hoofdje herstelt. Het meisje moest vier maanden in het ziekenhuis blijven, maar maakte het na haar ontslag uit het ziekenhuis goed.

Catastrofale verwondingen

Ondanks haar herstellende gezondheid overleed het meisje drie maanden later thuis in Essex. Volgens de forensisch arts had het meisje ‘catastrofale verwondingen’, die waarschijnlijk het gevolg waren van klappen met een hard voorwerp op haar hoofdje of het herhaaldelijk raken van een muur. De aanklager geeft aan dat de moeder liegt als ze zegt dat de verwondingen zijn ontstaan door handelen van het kindje zelf. Volgens de moeder is dit wel het geval en stelt ze dat het meisje ‘extreem sterk en beweeglijk’ was. Onzin, volgens justitie, er zijn verwondingen op het lichaam gevonden die onmogelijk door toedoen van de baby zelf zijn ontstaan.

Ernstig mishandeld

Het meisje van nog geen jaar oud had hoofdletsel, gekneusde ribben, diverse onderhuidse bloedingen en een verdraaid beentje. “Dit kindje is, nadat ze thuis ging wonen, de rest van haar leven ernstig mishandeld”, stelt het Openbaar Ministerie in Groot-Brittannië. “Ze is overleden aan fatale hoofdwonden die geen verband houden met de eerdere ingrepen in het ziekenhuis.”

Veroordeling

Na haar ontslag uit het ziekenhuis bleef het meisje echter wel last houden van een aantal gezondheidsproblemen. Zo moest ze gevoed worden via een slangetje en onderging ze in tussentijd nog een paar kleine operaties. In Britse media stelt de officier van justitie dat de moeder  honderd procent verantwoordelijk is voor de dood van haar dochtertje. Volgens Daily Mail werd de vrouw onlangs vrijgesproken van moord, maar werd ze wel veroordeeld voor doodslag en wreed gedrag tegenover een kind.

Hartverscheurend

“De dood van een kind is altijd tragisch, maar als het een gevolg is van de acties van een moeder die juist zo graag een baby wilde, dan is het helemaal hartverscheurend. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om zo goed mogelijk voor hun nageslacht te zorgen”, zo staat in het vonnis beschreven. De moeder zit momenteel in voorlopige hechtenis. 19 juli hoort ze of ze achter de tralies verdwijnt. “Een lange straf voor deze moord is gerechtvaardigd en hoe dan ook heeft deze vrouw levenslang omdat ze dit door haar veroorzaakte drama voor altijd met zich mee zal dragen.” De vader van het meisje is niet aangeklaagd. Hij was niet in beeld en het meisje werd door de alleenstaande moeder opgevoed.

Lees ook: Vrouw brengt geadopteerde baby’s terug na ontdekken eigen zwangerschap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD, Daily Mail | Beeld: Pixabay