‘Mijn kind zegt dat ze wordt gepest maar ik weet niet of ik haar moet geloven’

kind gepest

‘Ze werd boos en liep weg en beschuldigde me ervan dat ik haar niet geloofde’

Elise* (38) heeft een dochter van tien jaar oud. Op dit moment heeft haar dochter Maartje nog vakantie, maar school begint bijna weer. Maartje vertelde haar moeder dat ze ertegenop ziet om weer naar school te gaan, omdat ze gepest wordt. Nu weet Elise niet of Maartje de waarheid vertelt of niet. Op Reddit vraagt ze om advies.

Pesten

“Maartje is een heel aardig meisje, maar ze heeft zich altijd een beetje afwerend gedragen tegenover jongens. Ze is wel bevriend met één jongen, maar hij is de enige jongen in haar vriendengroep”, begint Elise haar verhaal. “Ze zegt altijd dingen als dat de jongens in haar klas vies zijn”, legt Elise uit.

“Het is nu nog vakantie, maar school begint volgende maand weer en ik vroeg haar of ze ernaar uitkeek om terug te gaan. Maartje zei dat ze haar juf en klas leuk vindt, maar liever vakantie heeft, omdat de jongens haar uitlachten en dat ze daar verdrietig van werd.” Elise zegt dat ze Maartje heeft geleerd om het gedrag van de jongens te negeren en uit hun buurt te blijven. Toch was ze bezorgd om haar dochter. “Ik vroeg haar of ze haar juf er ooit over had verteld en ze zei nee omdat het gebeurt als leerkrachten niet kijken en ze niet in de problemen wil komen door te liegen.”

“Dus stelde ik haar vervolgvragen over wat ze deden en ze noemde veel dingen zoals snot in haar haar doen, spotten met hoe ze zich kleedt. Dit leek bijna schandalig en ik weet dat kinderen graag de andere kant van het verhaal weglaten, dus gezien haar mening over jongens vermoedde ik dat ze hen misschien ook belachelijk maakte.” Elise twijfelde dus aan het verhaal van haar dochter. Vertelde ze wel het hele verhaal? “Ik vroeg haar of ze hen eerst iets had aangedaan en ze ontkende dat en ze zei dat ze zeker wist dat ze echt gemeen waren tegen haar.”

Boze dochter

“Ze werd boos en liep weg en beschuldigde me ervan dat ik haar niet geloofde”, zegt Elise. “Ik heb nooit gezegd dat ik haar niet geloof, ik wilde gewoon zeker zijn van haar verhaal, omdat ik aanneem dat er een reden was waarom ze het niet aan haar leraren wilde vertellen. Ze is nooit thuisgekomen van school met blauwe plekken of iets dergelijks, maar soms wel met voetafdrukken op haar jurk waarvan ik aannam dat het van spelen kwam en ze had een keer kauwgom en lijm in haar haar.”

“Mijn man is ook boos op me en wil met de school praten. Maar ik wil mezelf niet in verlegenheid brengen voor het geval zij begonnen is met pesten”, aldus Elise. Wat vind jij dat Elise moet doen?

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/daughtertruth.

Lees ook: ‘Mijn vriendin heeft het uitgemaakt vanwege een droom’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock