Oei: ‘Mijn kinderen merken steeds meer dat mijn man een favoriet heeft’

man kinderen

Volgens haar man moet ze juist blij zijn met zijn aanpak…

Olga* is al zeven jaar gelukkig getrouwd met Bert. Samen hebben ze één zoontje van zes, en verder voeden ze de drie kinderen uit het vorige huwelijk van haar man op. Hoewel het gezin eerst heel gelukkig is samen, merkt Olga dat Bert hun zoon samen anders behandelt dan zijn andere kinderen. Het is zelfs zo erg dat dit een wig lijkt te drijven tussen hun zoontje en de rest van de kids. Oei, wat nu?

Huis vol kinderen

Olga legt uit op het forum Reddit dat zij en Bert nu zeven jaar samen zijn. Bert was eerder getrouwd met zijn jeugdliefde en samen hebben zij drie kinderen op de wereld gezet: James van veertien, de elfjarige Wendy, en Lana van negen. Zes jaar geleden hebben Bert en Olga daar samen nog een zoontje bij gekregen, genaamd Peter. Eerst kan het gezin hun geluk niet op. Olga vertelt: “We gebruikten nooit de term ‘halfbroertje’ om aan Peter te refereren in relatie tot de rest van de kinderen. In eerste instantie leek ook met Bert alles goed te gaan – hij is een drukke oogarts en is ook nog begonnen als investeerder, dus ik zou willen dat hij iets meer thuis is. Maar met de kinderen ging alles eigenlijk prima.” Maar naar mate Peter opgroeit, merkt Olga dat er een verschil is in hoe Bert hem behandelt in vergelijking met de andere kinderen.

Eindeloos lovend

“Sinds Peter ongeveer vier jaar is, benadert Bert hem heel anders”, deelt Olga. “Bert prijst alles wat Peter doet. Peter leert bijvoorbeeld honkbal spelen, en Bert had alleen maar lovende woorden voor hem. Volgens Bert is Peter de beste jonge honkbalspeler ooit. Maar James doet ook aan honkbal, en ik merk aan hem dat het ‘m niet lekker zit dat Bert dit soort complimenten alleen voor Peter heeft.” Ai. Maar daar houdt het niet op, want ook qua school heeft Bert schijnbaar alleen maar oog voor de prestaties van zijn jongste telg. En nog erger: bij speciale gelegenheden zoals Olga’s verjaardag of een huwelijksjubileum regelt Bert ook regelmatig cadeautjes voor Peter. De andere kinderen hoeven van hem niks te verwachten en dus geeft Olga hen zelf maar kleine cadeautjes die ze stiekem voor ze gekocht heeft.

Samen

Ook onderneemt Bert allerlei dingen met Peter die hij niet met de andere kinderen doet. “Hij had een open dag voor de kinderen op zijn werk, en Bert koos alleen Peter terwijl de anderen ook mee hadden gewild. Volgens Bert was het vanwege corona, maar iedereen was gevaccineerd, wilde een masker dragen, en zijn collega’s hadden ook gewoon meerdere kinderen mee.” Een ander pijnlijk moment is wanneer de kinderen hun vader mee naar school vragen voor de carrièredag. “Bert besloot alleen naar Peters klas te komen. Hij claimde dat hij geen tijd zou hebben om ook in Lana’s klas te komen vertellen over zijn werk.”

Scheuren in gezin

Het is zelfs zo erg dat Olga steeds vaker merkt dat James, Wendy en Lana aan Peter refereren als hun halfbroertje. Olga legt uit dat de zusjes vinden dat dat de relatie ‘beter beschrijft’. Ook buiten het gezin gaat Peters voorkeursbehandeling niet onopgemerkt. “Zelfs Wendy en Lana’s vriendjes en vriendinnetjes hebben Peter inmiddels bijnamen gegeven als ‘de erfgenaam’ of ‘de prins’…” zucht Olga. “Wendy en Lana vertelden me dat ze weten dat Bert hun moeder haat, en dat ik het tegenovergestelde van haar ben”, voegt Olga nog toe. Maar Bert snapt niet wat het probleem is.

Slechte moeder

Wanneer Olga hem confronteert na de carrièredag, barst de bom. “Bert was woedend en zei dat ik blij zou moeten zijn dat hij ons gezamenlijke kind voorrang gaf. Hij zei dat hij het niet kon helpen dat Peter zijn favoriet is”, vertelt Olga. Sterker nog, Bert vindt het onterecht dat Olga hem dit kwalijk neemt. “Bert zei dat ik geen goede moeder was omdat ik de kinderen van een andere vrouw meer prioriteit zou geven over ons kind samen”, vertelt ze.  Nu is Olga ten einde raad, want ze merkt dat er steeds meer scheurtjes in haar gezin ontstaan en dat de andere kinderen zich niet geliefd voelen door hun vader. Wat zou jij in haar plaats doen?

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRAadmlog.

Lees ook: ‘Ik deed alsof ik flauwviel zodat mijn man onze zwangerschap niet kon aankondigen’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Dominika Roseclay