Maken je kinderen vaak ruzie? Dit is waarom dat juist goed is

Maak je niet te veel zorgen om ruziënde kinderen

Je kinderen kunnen ware engeltjes zijn, maar zo nu en dan kun je ze wel achter het behang plakken. Bijvoorbeeld wanneer je kinderen elkaar weer in de haren vliegen om iets kleins. Is dit gedrag zorgelijk? Welnee, ruziemaken kan juist goed zijn voor je kinderen.

Het heeft een paar voordelen.

Voordelen

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je kinderen elk moment van de dag aan het kibbelen zijn, maar het is wel goed voor hun ontwikkeling. Wij delen twee redenen met je waarom het goed voor ze is.

Je kind wordt er creatiever van

Een psychologie professor werkzaam aan de Universiteit van Pennsylvania, Adam Grant, vertelt dat kinderen best mogen kibbelen. “Het is in het leven belangrijk om ruzie te kunnen maken zonder het persoonlijk te maken”, schrijft hij in een artikel in the New York Times. Volgens de professor blijken kinderen later in het leven creatiever te zijn als ze af en toe ruzieën. Sterker nog: volgens onderzoek kwam het de creativiteit van de kinderen ook ten goede als ze zo af en toe ook hun ouders zagen kibbelen.

Het maakt kinderen onafhankelijk

Als kinderen thuis nooit vechten, leren ze minder goed hoe ze voor zichzelf moeten opkomen wanneer bijvoorbeeld een klasgenootje niet leuk tegen ze doet. “Als we nooit ruzie maken, leren we om conflicten te vermijden”, verklaart Adam Grant. “Conflicten waarnemen en eraan deelnemen helpt ons om harder te worden. Er is geen beter moment dan je jeugd om dit te leren.”

Lees ook: Er is dus een reden waarom baby’s eerst ‘papa’ zeggen en niet ‘mama’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her Family | Beeld: Pexels