Kinderwens? Op deze leeftijd schijn je het beste moeder te kunnen worden

moeder

Onderzoek beweert dat dit de beste leeftijd is voor moederschap

De een wordt moeder wanneer ze volgens de wet zelf nog een kind is en de ander krijgt pas een kind wanneer ze achterin de dertig is. Wanneer je een kind mag krijgen, ligt het er maar net aan wanneer jij er klaar voor bent en de gelegenheid ernaar is. Toch waren onderzoekers van de University of Southern California nieuwsgierig naar wat nu een goede leeftijd zou zijn… 

Disclaimer

Vooropgesteld: wanneer je aan kinderen begint, is helemaal aan jou. Toch vinden we de bevindingen van de onderzoekers van de Universiteit wel interessant. Hoewel het misschien niet iets is wat je verwacht, concludeerden de onderzoekers dat het flink wat voordeel met zich meebrengt wanneer je op latere leeftijd moeder wordt. 

Een beter geheugen

Voor het onderzoek van de universiteit werden 830 vrouwen onderzocht die net de overgang achter de rug hadden. Zij moesten verschillende testen doen waarin werd gekeken hoe het stond met hun concentratie, waarneming en geheugen. De uitslag: vrouwen die na hun 35ste nog een kindje hadden gekregen, bleken het beste verbale geheugen te hebben. Ook waren zij het beste in staat om nieuwe kennis op te doen en te verwerken.

Voordelig effect oestrogeen en progesteron

Een verklaring van de onderzoekers hiervoor is dat de zwangerschapshormonen oestrogeen en progesteron een voordelig effect hebben op je hersenfunctie, met name wanneer je pas op latere leeftijd zwanger bent geweest. Kreeg jij voor je 24ste je eerste kind? Maak je dan geen zorgen, deze vrouwen hadden namelijk ook een leuk voordeel: zij kunnen namelijk makkelijker problemen oplossen. Het is dus nog altijd aan jou wanneer jij mama wil worden. 

Lees ook: Wonder-foetus redt het leven van zijn 31-jarige moeder

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay