Klaar voor een tweede baby? Zo kom je er wellicht achter

Je weet het misschien nooit honderd procent zeker, maar de ervaringen van deze vrouwen kunnen je helpen

Je kunt wel weten dát je een tweede kindje wil, maar het ‘wanneer dan?’ is voor sommigen lastig te bepalen. Misschien ziet je buik er eindelijk weer zo uit als voor de zwangerschap of misschien tob je hoe het financieel zal gaan. Twijfel je nog of voor jou en je partner het juiste moment daar is? Deze verhalen helpen je wellicht. 

Een aantal vrouwen vertelt aan Parents hoe zij erachter kwamen dat zij klaar waren voor baby nummer 2. En natuurlijk zijn er veel factoren om rekening mee te houden, maar het kan zeker geen kwaad om de ervaringsverhalen van anderen te lezen.

Jaloers gevoel

Meghan Cevey wachtte op de metro toen ze opeens besefte dat ze nog een kindje wilde. “Ik zag een vrouw die negen maanden zwanger was, ze hobbelde wat. In plaats van dat ik medelijden met haar had, merkt ik dat ik jaloers was. Als het idee van hoogzwanger zijn in een hete, overvolle metro me niet af zou schrikken, dan zou niets dat kunnen.”

Andere kinderen

Annete Uvena merkte dat haar zoontje opeens geïnteresseerd was in andere baby’s. “Een tweede kindje stelde ik nog wat voor me uit, maar toen ik zag hoe mijn zoon omging met andere baby’s en kleine kinderen voelde ik opeens dat een tweede oké zou zijn.”

Zelfde leeftijd

Adrienne Porzio kreeg het gevoel toen haar dochter 18 maanden oud was. “Ik realiseerde me opeens hoeveel van mijn vrienden zwanger waren van baby nummer twee en wij besloten er ook voor te gaan. Ik wilde dat het tweede kindje ongeveer even oud zou zijn als de tweede van mijn vrienden. Zo hoefde ik bovendien ook geen nieuwe moedervriendinnen te maken. Ha!”

Leven plannen rondom een tweede

Laura Markham merkte dat zij en haar man klaar waren voor een tweede, toen ze opeens niet meer over iets anders konden praten dan een tweede kindje. “Het voelde alsof ons leven op pauze stond. Telkens zeiden we dingen als: ‘We kunnen de derde slaapkamer in huis wel renoveren als we een tweede hebben’ of ‘Ik wacht wel met afvallen tot ik een andere baby heb’. We planden alles rondom een tweede baby.”

Negatieve test

Laura Love kon zich nooit voorstellen dat ze meer dan één kind zou krijgen. Tot ze op een dag vermoedde per ongeluk zwanger te zijn geworden. “Pas toen ik die negatieve zwangerschapstest vasthield, besefte ik hoe graag ik een tweede kind wilde.”

Lees ook: ‘Ik ben bang om mijn man te vertellen dat ik zwanger ben’

Bron: Parents | Beeld: Unsplash, Alex Pasarelu