Kijkers geschokt door bevallingsprogramma Lauren Verster: ‘Dit gaat te ver!’

Lauren

Lauren Bevalt maakte veel reacties los

Presentatrice Lauren Verster is inmiddels bijna negen maanden zwanger van haar vriend, cameraman Jasper Diepeveen. Om zich te kunnen voorbereiden op de komst van haar eerste kind duikt Lauren met haar programma Lauren Bevalt de wondere wereld van de bevalling in. De eerste aflevering werd op woensdag 10 januari uitgezonden en was op z’n zachtst gezegd ‘bijzonder’ te noemen.

Kijkers gruwelden massaal van de ongebruikelijke en soms behoorlijk onsmakelijke beelden. Zo onderging de presentatrice een ‘inwendige massage’ en ging ze langs bij mensen die placenta’s eten. Ja, éten.

Inwendige massage
Lauren ging langs bij verloskundige Daphne Bergkotte om een inwendige massage te ondergaan. En dan ook echt ínwendig, want Bergkotte geeft zwangere vrouwen massages aan de binnenkant van hun vagina om het bindweefsel te versoepelen. Dit kan volgens haar helpen bij de bevalling, de baby gaat dan makkelijker door het geboortekanaal. 317.000 kijkers zagen hoe de binnenkant van Laurens intieme delen werden gemasseerd en ze ineens een flashback kreeg naar al haar ex-vriendjes. Doodnormaal, aldus de verloskundige: “Ik zit nu bij de ingang en dat gaat vaak over mannen die je hebt toegelaten, op emotioneel vlak, maar ook op fysiek, dus seksueel, vlak.”

Placentapillen
Bij de Scientologykerk roepen ze het al jaren: de placenta is hartstikke gezond en zou je in plaats van weggooien moeten opeten. Wij gaan al over onze nek bij het idee, maar bij de omstreden kerk zijn ze niet de enige die er zo over denken. Placentaspecialist Chantal Homburg bewerkt de placenta en maakt er vervolgens een soort vitaminepillen van. Daarnaast zou je de moederkoek kunnen verwerken in een smoothie of rauw kunnen eten, aldus Chantal. Ondanks dat de moederkoek niet zou moeten stinken “Als-ie goed vers is ruikt-ie naar niks” – staat Lauren te kokhalzen in de keuken van Chantal. En met haar kokhalsden de kijkers mee, want hoe gezond het ook is: bah.

Lotusbevalling
Daarna verdiept Lauren zich in de zogenaamde ‘lotusbevalling’. Sommige ouders kiezen er bewust voor om de navelstreng en placenta niet door te knippen maar te laten hangen totdat ze vanzelf loslaten. Dit kan ongeveer 3 dagen in beslag nemen. Om de baby de eerste paar dagen op de wereld nog met zijn placenta door te laten brengen zou hartstikke gezond zijn. Maar wij vragen ons af, is het praktisch?!

Twitter
Natuurlijk moet iedere moeder haar eigen keuze maken over de praktische invulling van haar bevalling en heeft iedereen het beste met de baby voor. Dat neemt niet weg dat kijkers met open mond op de bank zaten, zo bleek uit de vele reacties op Twitter:

Heb jij de aflevering gezien en zo ja, wat vond je ervan? Laat het ons weten in de reacties op Facebook! Niet gezien? Kijk ‘m hier terug, als je durft!

Lees ook: Há! Eindelijk bewijs: kinderen hebben intelligentie vooral aan moeder te danken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill Lauren Bevalt, NPO