Onderzoek toont aan: op deze leeftijd krijg je de slimste baby’s

Altijd leuk om te weten

“Ze hebben het verstand van mij, ik heb zelf niks meer”, iets waar vaders dolgraag over opscheppen en grappen over maken als het gaat over het denkvermogen van hun kroost #dadjokes. Toch verdient de moeder ook credits als het gaat over het verstand van kindlief. De leeftijd van de moeder speelt een grote rol als het gaat om de hersencapaciteit van het kind.

Als je op deze leeftijd een kind baart, wordt het het slimst

Leeftijd moeder

Als je in blijde verwachting bent, is het je grootste wens dat je een gezond kindje op de wereld zet. Toch is het mooi meegenomen als je kind beschikt over een knappe kop (letterlijk en figuurlijk). In 2013 was de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kindje kregen 26 jaar, maar door recent onderzoek kan dat in de toekomst anders worden. Krijgt een vrouw ergens in de 30 haar eerste kindje? Dan heeft dit het beste effect op de groei en ontwikkeling van het kind, zo stelden wetenschappers aan de London School of Economics.

Boze bollen

Kinderen die worden geboren wanneer hun moeder al in de dertig is, kunnen profiteren van aardig wat voordelen. Zo zijn zij vaker hoger opgeleid, verdienen ze meer en hebben ze een grotere kans op een stabiele relatie. Ook zijn ze meer bezig met het hanteren van een gezondere levensstijl. Goed om te weten!

Lees ook: Dit zijn de drie slimste sterrenbeelden, staat die van jou ertussen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Pexels