Lego schoonmaken? Deze moeder deelt een briljante hack 

lego schoonmaken

We wisten niet dat het zo makkelijk kon zijn

Waarschijnlijk maak je regelmatig speelgoed van je kind(eren) schoon. Knuffels gaan in de was, je haalt een doekje over de knutseltafel en stoft ander speelgoed af. Maar klein speelgoed wordt vaak vergeten. Het is ook ontzettend veel werk. Tenminste, dat denken we, maar niets iets minder waar! Op TikTok deelt een moeder dé hack om Lego en ander klein speelgoed in één keer schoon te maken.

Bron van bacteriën

Lego is onder veel kinderen geliefd speelgoed. Er worden prachtige kastelen en andere kunstwerken van gebouwd. Juist omdat kinderen het zoveel gebruiken, is het verstandig om ook dit kleine speelgoed goed schoon te maken. Kinderen stoppen namelijk alles in hun mond en pakken alles vast met hun handen. Een bron van bacteriën dus. Waarschijnlijk zie je het niet helemaal zitten om Lego blokje voor blokje schoon te maken. Goed nieuws: dat hoeft ook niet!

In één keer schoon

Tegenwoordig kunnen we met al onze ‘problemen’ en struggles terecht op TikTok. Het platform lijkt overal een oplossing voor te hebben. Zo deelt Holly Vlogs een briljante hack om Lego en ander klein speelgoed in één keer schoon te maken. Hoe doet ze dat? Simpel: stop de Lego (of ander klein speelgoed) bij elkaar in een waszakje. Leg het zakje in de bovenste lade van de vaatwasser en zet ‘m aan. Door de stoom van het apparaat en de zeep van het vaatwastablet is het speelgoed weer helemaal schoon en gedesinfecteerd. Zet je vaatwasser wel op een zo laag mogelijke temperatuur, maximaal 40 graden, en kies een zo natuurlijk mogelijke zeep. Zo voorkom je dat het speelgoed vervormt.

@hollyvlogsofficial

How to Clean LEGO… #lifehack #mylifehacks #lifehacks #hack #momhacks #momhack #mumlife #cleaning #lego #cleaninghacks #cleaninghack #mom #mum

♬ original sound – Holly Vlogs

Geen vaatwasser?

We begrijpen dat niet iedereen een vaatwasser in huis heeft. In dat geval biedt de wasmachine ook uitkomst, en die heeft waarschijnlijk wel iedereen in huis. Verzamel de Lego dan in een kussensloop en stel de wasmachine in op 40 graden. Voeg een klein beetje wasmiddel toe (geen wasverzachter) en laat de blokjes naast de trommel opdrogen.

Advies van Lego

Bovenstaande tips zijn ontzettend handig, maar het is niet wat Lego zelf aanraadt. Zij adviseren om het speelgoed met de hand te wassen, met een zachte spons in een sopje dat niet warmer is dan 40 graden. Inderdaad, het is flink meer werk, maar dan weet je wel zeker dat het speelgoed mooi blijft.

Lees ook: Tandarts gaat met mondkapjeshack viraal op TikTok

Bron: TikTok Holly Vlogs | Beeld: Unsplash