Dit gebeurt er met je lichaam als je je baby knuffelt

Het is hartstikke goed voor je gezondheid

Moeders en vaders hebben helemaal geen redenen nodig om hun baby te knuffelen, die drang is er van nature bij de meesten. Maar het is natuurlijk wel leuk om te weten dat het ook nog eens voordelen voor je gezondheid heeft om met je kindje te knuffelen.

Met name voor moeders is het goed om met hun baby te knuffelen.

Huid-op-huidcontact

Volgens een onderzoek werkt het erg voordelig voor vrouwen om met hun baby te knuffelen, met name vlak na de bevalling. Het onderzoek werd gepubliceerd in MCN: The American Journal of Maternal/Child Nursing en beweert dat huid-op-huidcontact de kans op een postnatale depressie kan verminderen, iets waar steeds meer vrouwen last van lijken te hebben.

Knuffelen

Het humeur van vrouwen kan verbeterd worden wanneer er wordt geknuffeld met hun baby en ook angstige gevoelens kunnen verminderen. Ann Bigelow, psychologie professor, legt uit dat moeders gevoeliger zijn voor de signalen die baby’s afgeven en dat baby’s in de eerste drie maanden van hun leven beter reageren op hun moeder, omdat ze hun moeder sneller herkennen.

Hormoon

Niet alleen knuffels van baby’s zorgen ervoor dat een bepaald stofje genaamd cortisol vrijkomt, maar ook knuffels van anderen om wie je geeft kunnen dit bewerkstelligen. Als je wordt aangeraakt op een liefhebbende manier die je zelf ook prettig vindt, zorgt dit ervoor dat cortisol vrijkomt, dit is een hormoon dat stress tegengaat.

Lees ook: ‘Gender disappointment’: ouders die teleurgesteld zijn om geslacht baby

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her Family | Beeld: Unsplash