Babynieuws! Lodewijk Hoekstra voor de vierde keer vader geworden 

lodewijk hoekstra

De dochter van de tv-tuinman heeft een toepasselijke naam gekregen

Het jaar is prachtig begonnen voor Lodewijk Hoekstra (44) en zijn vriendin Renee (34). De tv-tuinman is voor de vierde keer vader geworden. De twee zijn al een tijdje in de wolken met hun baby. Renee is namelijk in juli al in het geheim bevallen van hun prachtige dochter: Lotte Linde. 

Flink aanpoten 

De bevalling is voorspoedig verlopen, vertelt Lodewijk aan Weekend. “Lotte was er binnen zeven uurtjes.” Ondanks een vliegende start is het flink aanpoten in huize Hoekstra. De tuinman heeft met zijn ex-vrouw Kristel ook al twee kinderen, zoon Mels en dochter Diese. Samen met Renee heeft hij zoontje Mats van tweeënhalf, en nu dus de kleine Lotte. “Het is af en toe wel een uitdaging, ook voor Renee. Ik ben enorm trots op haar.”

Knipoog naar de natuur 

Het pasgeboren dochtertje heeft een dubbele naam gekregen, die ook nog eens naar het beroep van haar vader verwijst. “We vonden het lieve, leuke en aansprekende namen. Daarbij is Linde een knipoog naar de natuur, dat is een heel mooie boom”, vertelt Lodewijk. “Ik vind het belangrijk om de kinderen wat van de natuur mee te geven in hun naam.” 

Gezin compleet

Zijn drie kinderen zijn ook blij met de komst van hun zusje. “Mels en Diese zijn heel lief, en vooral heel blij met een lief zusje erbij. Mats is helemaal in de wolken. Hij wil iedere dag kusjes en knuffels geven aan Lotte.” Het moge duidelijk zijn: het gezin is helemaal in de wolken. En volgens de tuinman is zijn gezin nu compleet. “Ik ben blij en gelukkig, tel mijn zegeningen, maar qua gezinsgrootte is dit genoeg. Het is mooi geweest, we zijn compleet.” En tot slot lacht hij: “Meer kan ook niet aan, denk ik.” 

Bekijk hier een foto van de trotse vader met zijn pasgeboren dochter Lotte Linde.

Lees ook: Dit worden de meest geliefde babynamen van 2021

Bron: Weekend | Beeld: Brunopress