Radeloze moeder: ‘Mijn man liet onze dochter de hele dag met dezelfde luier rondlopen’ 

luier

De vader ‘vergeet’ zijn kinderen door zijn nieuwe Playstation

Noa* (35) en haar man hebben twee dochters, de jongste is zes maanden en de oudste zes jaar. De moeder werkt als verpleegster en heeft daarom wisselende diensten, net als haar man, die nachtdiensten draait. De zorg over de kinderen kon het stel daarom goed verdelen. Totdat Noa’s man onlangs een nieuwe Playstation kocht. Sindsdien vergeet hij zijn kinderen nog weleens. En dat drijft Noa tot wanhoop. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal.  

Taken vergeten 

“Een maand geleden kocht mijn man de nieuwe Playstation 5”, begint Noa. “Hij werkt drie nachten per week, dus hij slaapt overdag meestal thuis. Voorheen deed hij daarnaast veel in het huishouden en nam hij de zorg voor onze dochters op zich als ik er niet was, maar sinds zijn nieuwe aanwinst in huis staat is alles veranderd.” Noa’s man vergeet continu om dingen te doen die zij hem vraagt. “Hij is de hele tijd aan het gamen en verzint alleen maar excuses. Hij zegt dat hij heel moe is en veel slaap nodig heeft, maar zodra hij thuis is gaat hij gamen.” 

Voordeel van de twijfel 

De vader drinkt veel koffie om maar wakker te blijven en eet slecht. Noa begon het vertrouwen in haar eigen man te verliezen, ze maakte zich met name zorgen om de kinderen. “Ik besloot mijn moeder te vragen om te komen helpen als ik moet werken. Dat vond mijn man niet leuk, hij zei dat het niet hoefde en dat hij weer ging helpen. Ik geloofde hem niet, maar besloot hem het voordeel van de twijfel te geven.” Noa ging naar haar werk voor een achturige dienst. “Ik herinnerde hem van tevoren nog aan de taken die hij niet moest vergeten, maar hij zei dat ik me geen zorgen ver moest maken.”

Luier niet verschoond 

Noa had geen goed gevoel over de situatie. En dat bleek niet geheel onterecht te zijn. “Toen ik ’s avonds thuiskwam was ik geschokt. Mijn man had het bed van onze babydochter in de woonkamer gezet, terwijl hij aan het spelen was. Onze dochter stopte niet met huilen, hij zei dat hij niet wist wat er aan de hand was. Wat bleek? Sinds ik weg was, had hij de luier niet verschoond. Ze droeg dus al negen uur lang dezelfde luier.” De vader zei simpelweg dat hij het vergeten was. 

Nalatig en roekeloos  

“Natuurlijk zorgde ik meteen voor mijn dochters. Want ook mijn oudste dochter was de hele dag verwaarloosd. Haar haar was een puinhoop, net als de keuken en de rest van het huis.” Noa was razend op haar man. “Ik schreeuwde tegen hem dat hij nalatig en roekeloos was geweest vroeg hem hoe hij zijn eigen kinderen kon vergeten voor een spel. Hij vond dat ik overdreven op de situatie reageerde.” Sterker nog, de vader schoof Noa de schuld in de schoenen. Volgens hem had zijn vrouw hem halverwege de dag moeten herinneren aan zijn taken. 

Overdreven gereageerd? 

Na de aanvaring verliet de vader boos het huis. “Even later had ik mijn schoonmoeder aan de telefoon. Ze zei dat mijn man ’s nachts opblijft om de kost te verdienen voor zijn kinderen en dat ik hem onder druk zet door hem meer taken te geven dan hij aankan. Ik probeerde het uit te leggen, maar ze wou niet luisteren. Dus ik hing op.” Noa vraagt zich af of ze overdreven op de situatie heeft gereageerd. Wat zou jij de moeder adviseren? 

*Noa is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/57675997.

Lees ook: Jongetje smelt harten met nieuwe poppen – die ook het syndroom van Down hebben

Bron: Reddit | Beeld: Pexels