Moeder in spe: ‘Mijn man kan niet accepteren dat we een dochter krijgen’

De man bleef tijdens de echo maar volhouden dat de dokter het bij het onjuist eind had

Verwachten jij en je lief een kleine? Dan is de kans 50 procent dat het een jongetje wordt. Martijn, de man van Helena, achtte de kans echter 100 procent dat zijn eerste kind een zoon zou worden. Tijdens de echo bleek alleen wat anders…

De echo

Net zoals elk stel dat in verwachting is, waren ook Helena* en haar man Martijn in de zevende hemel. En net zoals menig ander stel waren ze benieuwd of ze een zoon of dochter mochten verwelkomen. “Mijn man had erg veel zin in de echo, al had hij al meerdere keren gezegd dat hij zeker wist dat we een jongen zouden krijgen en dat hij daar geen bewijs voor nodig had”, schrijft Helena op het forum Reddit.

Ontkenning

Tijdens de echo bleek alleen iets anders. Helena bleek zwanger te zijn van een meisje. “Toen de dokter zei dat het een meisje was, werd Martijns gezicht helemaal rood”, herinnert Helena zich. Een kwartier lang vroeg Martijn vervolgens aan de dokter of ze het wel zeker wist. “Hij vroeg of dit niet per ongeluk een beeld was van haar vorige cliënten. Ik schaamde me rot.”

Kritiek

De arts moest lachen om Martijn, maar checkte het nog een keer nadat hij erop stond. “Hij probeerde zelfs aan te wijzen dat het daadwerkelijk een jongen was en dat de dokter het verkeerd had.” Helena vroeg haar man te stoppen, maar het ging van kwaad naar erger. Hij begon ‘schaamteloos’ kritiek te uiten en zei dat hij dit niet verwachtte. “In feite was hij teleurgesteld over de resultaten.”

Een andere dokter

Helena hield er een verdrietig gevoel aan over. “Zeker nadat hij de dokter vertelde dat we naar een andere dokter zouden gaan en we daarna contact met haar op zouden nemen om haar erop te wijzen dat ze het verkeerd had. Hij garandeerde dat het een jongen was.”

Confrontatie

Pas toen het tweetal weer thuis was, durfde Helana de confrontatie aan te gaan. “Ik vertelde dat hij me in verlegenheid had gebracht en dat hij niet zo tegen de dokter had moeten praten. Hij zei vervolgens dat hij het recht had om te uiten hoe hij zich voelt en dat hij teleurgesteld was.”

Ruzie

En hoewel Helena het nieuws nog even voor zich wilde houden, belde Martijn vervolgens direct zijn moeder om het haar te vertellen. Helena was hier niet blij mee en vertrok op haar beurt ook naar haar moeder. “Hij begon me vervolgens te sms’en en zei dat een echo geen goed idee was. We zouden wel wachten tot de baby werd geboren om te zien of het een jongen of meisje was.”

Nog altijd is Helena teleurgesteld in haar man. Andersom is hij echter ook teleurgesteld in haar. Hij vindt dat hij het recht heeft om teleurgesteld te zijn.

Welk advies zou jij het koppel willen geven?

*Helena en Martijn zijn niet de echte namen van het stel. Op het forum Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam AITA356711______

Lees ook: Man vertelt: ‘Ik kocht een bruidsjurk van de kringloop voor onze bruiloft’

Bron: Reddit | Beeld: Jonathan Sanche