‘Mijn man wil per se naar de film op de dag dat ons kindje is uitgerekend’

man film kindje

Celines man kiest voor de nieuwe Batman-film in plaats van hun kindje

Thuisblijven voor je favoriete programma? Niks mis mee. Tijd vrijmaken in je planning om naar een evenement te gaan? Prima! Maar de geboorte van je eerste kindje missen om bij een film te zitten? Tja…

Eerste kindje

Celine* en manlief Frank zijn heel gelukkig samen. Zo verwachten ze binnenkort hun eerste kindje. Heel bijzonder natuurlijk, en dat zou je als ouder voor geen goud willen missen. Toch? Maar Celine vraagt op Reddit om advies, omdat haar man het toch anders ziet. “Er komt hier begin maart een nieuwe Batman-film uit. Mijn man is groot fan van dit soort dingen en wil graag direct op de dag van de release naar de bioscoop”, schrijft ze. Geen probleem, zou je denken, maar: “Het probleem is dat ik precies op die datum uitgerekend ben.”

Rekendatum

Kortom: Celine is hoogzwanger en nu lijkt Frank te kiezen voor een nieuwe Batman-film in plaats van hun baby. “Ik weet dat maar een héél klein deel van alle geboortes precies gebeurt op de rekendatum. Maar ook mijn menstruatie is altijd ontzettend regelmatig en ik denk dat ik best eens één van die mensen zou kunnen zijn met een precieze rekendatum”, legt ze uit. Toch is Frank niet overtuigd. Het lijkt hem zelfs allemaal niks uit te maken!

‘Maakt niet uit’

Tot Celines grote teleurstelling vindt haar man het namelijk belangrijker om de film direct te kunnen zien dan om de geboorte van hun kindje mee te maken. “Hij zegt dat hij de film wel op de eerste dag móet kijken in verband met spoilers. Als ons kindje dan geboren wordt terwijl hij in de bioscoop zit, maakt dat niet uit. Op z’n ergst is hij een paar uur later, zegt hij.” Celine weet nu niet meer wat ze van de situatie moet maken. De hoogzwangere vrouw vraagt daarom op het forum Reddit om advies: “Hij zegt dat ik irrationeel en emotioneel ben door mijn zwangerschap. Maar het voelt alsof ik geen prioriteit voor hem ben. Zit ik fout?”

Wat vind jij: moet ze er vrede mee hebben dat haar man lekker naar de bioscoop gaat, of moet Frank echt zijn prioriteiten even herzien?

*De namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam PsychologicalPut351.

Lees ook: ‘Mijn familie weet niet dat ik al 7 maanden zwanger ben’

Bron: Reddit, AITA | Beeld: Pexels