Marjorie: ‘Mijn man verzweeg mijn zwangerschap voor zijn familie’

zwanger

Via Facebook ontdekte de schoonfamilie van de vrouw dat ze zwanger was

Zo’n 21 weken geleden ontdekten Marjorie en haar man dat ze in verwachting waren van hun eerste kindje samen. Vanwege een slechte familieband besloot de man van Marjorie de zwangerschap echter te verzwijgen en dat escaleerde nogal toen de familie erachter kwam.

Zwart schaap

“Mijn man is het zwarte schaap van zijn familie”, verklaart Marjorie* op het forum Reddit. “Zijn familie heeft een appgroep waarin ze continu met elkaar praten, maar elke keer wanneer mijn man wat zegt, stopt het en zeggen ze dagen niets tegen elkaar.” Dit is dan ook een van de redenen waarom haar man zijn familie niet wilde inlichten over de zwangerschap.

Een dochter

“Een andere reden waarom hij het verzweeg is omdat ik al twee miskramen heb gehad en hij wilde het niet jinxen.” Marjorie ging in de wens van haar man mee en ze plaatste niets op Facebook. Na haar 20 weken echo wilde ze echter toch graag wat delen met haar vrienden, zeker toen ze erachter kwamen dat ze een meisje verwachten.

Familie inlichten

“Ik vroeg aan mijn man om zijn familie toch in te lichten over de zwangerschap, omdat ik het zo graag op Facebook wilde delen. Mijn man zei vervolgens dat ik het maar op Facebook moest zetten en dat zijn familie er zelf maar naar moest vragen als ze geïnteresseerd in hem waren.”

Op Facebook

Marjorie plaatste het heugelijke nieuws vervolgens op social media en een aantal dagen later nam de zus van haar man inderdaad contact op. “Ze beval dat mijn man zijn moeder direct moest bellen. Hij deed dat en vervolgens beschuldigde zijn moeder ons ervan dat we waren getrouwd omdat ik zwanger was. Ook zijn zus nam later contact met hem op om hem uit te kafferen. Niemand van hen zei gefeliciteerd met de zwangerschap.”

Marjorie vertelt dat ze nu snapt waarom haar man het niet met zijn familie wilde vertellen. Een ding vraagt ze zich nu nog wel af: hadden ze het anders aan moeten pakken?

*Marjorie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit plaatste ze haar verhaal onder de naam Partassipant. 

Lees ook: Man deelt schrijnend bericht: ‘Hoe bied ik de zwangere vrouw van mijn beste vriend steun na zijn overlijden?’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Ömürden Cengiz