Man vraagt of vrouw ‘niet genoeg van hem houdt’ om zwangerschapskilo’s te verliezen

zwangerschapskilo's

Tijdens haar zwangerschap kwam de vrouw in kwestie – net als vrijwel alle zwangere vrouwen – wat kilo’s aan

Of je nu al meerdere zwangerschappen achter de rug hebt of niet, elke vrouw weet dat een zwangerschap z’n tol eist op je lichaam. Daarentegen blijken nog niet alle mannen over deze kennis te beschikken. Zo vroeg een man aan zijn vrouw of ze niet genoeg van hem hield om haar zwangerschapskilo’s te verliezen. En dat terwijl ze pas twee maanden eerder van hun kindje beviel.

De vrouw snapt niet hoe haar man dit aan haar kan vragen.

Zwangerschapskilo’s

Op de website Mumsnet deelde een ontdane vrouw haar verhaal. Zij en haar man werden twee maanden geleden ouders van hun eerste kindje. Tijdens haar zwangerschap kwam ze bijna 23 kilo aan, maar inmiddels is ze al 12 kilo afgevallen. Een hele prestatie, zo zal elke vrouw beamen, maar haar man zag het niet zo.

Dunne vrouwen

“Ik ben nooit heel dun geweest, maar ik zag er goed uit. Tenminste, dat dacht ik”, schrijft de vrouw. Ze vertelt dat ze de telefoon van haar man checkte vlak nadat ze was bevallen en dat ze zag dat hij allemaal foto’s van dunne vrouwen googelde. Het deed haar pijn, maar in het belang van hun baby besloot ze er niets van te zeggen. Tot haar man erachter kwam dat ze in zijn telefoon had gekeken. 

Afgevallen voor ex

“Hij eiste dat ik toegaf dat ik in zijn telefoon had gekeken en hij vond dat ik zijn vertrouwen had geschaad. Ik zei niets en toen begon hij over mijn gewicht. ‘Ik heb een vraag voor je’, was wat mijn man zei. ‘Je bent in het verleden afgevallen voor je ex. Waarom hou je niet genoeg van mij om dat voor mij te doen?” Op het forum schrijft de vrouw dat ze in schok was toen haar man dat vroeg.

Ellendig gevoel

“In het verleden was ik veel afgevallen, maar dat was toen ik jong was. Ik at bijna niets en voelde me miserabel. Het was geen eerlijke vergelijking. Ik was in tranen en vertelde hem dat en hij vroeg me nogmaals waarom ik niet genoeg van hem hield om het gewicht dat ik was aangekomen te verliezen. Ik heb de hele nacht gehuild, maar het leek hem niets te kunnen schelen.” 

Begrip

De andere gebruikers van het forum zijn woedend wanneer ze het verhaal lezen. Eentje raadt de vrouw zelfs aan om heel snel 80 kilo te verliezen door haar man gewoon uit het raam te gooien. Anderen willen de vrouw op het hart drukken dat er niets mis met haar is en dat haar man moet begrijpen dat het lichaam van een vrouw nu eenmaal verandert tijdens en na een zwangerschap. 

Lees ook: Vader vindt dat zijn vrouw flesvoeding moet betalen omdat ze stopt met borstvoeding

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pexels