Op deze manier gebruik je nooit te veel tandpasta voor je kind

tandpasta kind

Het antwoord was al die tijd gewoon op de tandenborstel te vinden

Zorgen dat alle tanden en kiezen goed schoon worden en ondertussen uitkijken dat je kind de tandenborstel niet opeet: de tanden van je kind poetsen is niet makkelijk. De hoeveelheid tandpasta die je moet gebruiken lijkt misschien nog wel het makkelijkste onderdeel van het proces, maar niks blijkt minder waar te zijn. Veel ouders weten namelijk niet hoeveel tandpasta ze precies moeten gebruiken, maar gelukkig is daar een handige truc voor. 

Te veel tandpasta

Veel ouders gebruiken te veel tandpasta, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. De meeste ouders doen maar wat als het aankomt op de hoeveelheid tandpasta. Maar ook hier zijn richtlijnen voor. Van alle kinderen tussen de 3 en 6 jaar oude, gebruikt maar liefst 40 procent meer tandpasta dan wordt aanbevolen door deskundigen. Te veel tandpasta is natuurlijk zonde, maar het is ook nog eens slecht voor de gezondheid van je kind.

Vervelende kwaaltjes 

Tandpasta lijkt misschien onschuldig, maar het kan vervelende gevolgen hebben als je er verkeerd mee omgaat. Zo kunnen kinderen die tandpasta inslikken tot 5 jaar er zelfs een kwaaltje aan oplopen, genaamd fluorose. De tanden van je kind kunnen verkleuren door een te hoge dosis fluoride. In eerste instantie komen er dan witte vlekjes op de tanden, die later bruin kunnen worden.

Zoveel tandpasta heb je nodig

Dat soort vervelende kwaaltjes willen we graag voorkomen. Daarom is het belangrijk te weten hoeveel tandpasta je echt nodig hebt voor je kind. Gelukkig hebben de makers van kindertandenborstels daar iets op verzonnen. Kindertandenborstels hebben altijd gekleurde haartjes in het midden. Dat ziet er niet alleen vrolijk uit, het heeft ook nog eens een nuttige functie. De haartjes geven aan hoeveel tandpasta je moet gebruiken. Kijk dus goed naar de leeftijd die op de kindertandenborstels staat, zodat je de goede tandenborstel koopt voor je kind én dus de juiste hoeveelheid tandpasta geeft. Handig!

Tell me I am NOT the only one who didn’t know that the coloured bristles on children’s toothbrushes are “toothpaste…

Geplaatst door Little Learners Southport & Preston op Donderdag 31 mei 2018

Lees ook: Waarom kinderen vanaf 8 jaar eigenlijk hun eigen lunch moeten inpakken

Bron: Ouders van Nu | Beeld: Pexels, Ketut Subiyanto