Op deze manier voedt biljonair Elon Musk zijn kinderen op

Elon Musk

Kun jij je vinden in de opvoedmethode van Elon?

Elon Musk heeft in totaal acht kinderen en net zoals hij er op werkgebied zijn eigen methodes op nahoudt, voedt hij zijn kinderen ook op volgens zijn eigen, unieke gedachtegoed. 

Kinderen van Elon met ex-partners

Elke ouder wil dat zijn of haar kind zich houdt aan bepaalde regels. Elon is daar geen uitzondering op. Met zijn ex-vrouw Justine Wilson kreeg Elon zes kinderen. Hun oudste zoon Nevada overleed toen hij tien weken oud was. Daarna kreeg het stel tweeling Vivian en Griffin, en daarna volgde de drieling Kai, Saxon en Damian. Met zijn nieuwe (inmiddels ook ex-)partner zangeres Grimes kreeg Elon ook nog twee kinderen: X AE A-XII (roepnaam X) en Exa Dark Sideræl. Op de volgende manier voedt Elon zijn kinderen op:

Zoon X mag zijn moeder Grimes niet ‘mama’ noemen

Veel ouders vinden het vertederend wanneer hun kinderen hen papa of mama noemen, maar X zal zijn moeder niet snel ‘mama’ noemen. In plaats van Grimes (haar artiestennaam) noemt de kleine zijn moeder Claire, wat haar echte naam is. In een interview met Vogue legde Grimes uit waarom ze liever niet mama wordt genoemd. “Ik weet niet eens waarom ik er een hekel aan heb, want ik respecteer het wel, maar ik kan me er gek genoeg gewoon niet mee identificeren. Misschien voelt hij ook wel mijn afkeur voor het woord moeder aan.”

Elons kinderen zijn verplicht om meer te lezen, dan dat ze tijd spenderen aan computerspelletjes

Mensen die Elon Musk al een tijdje volgen, weten dat hij als kind een grote liefde had voor computerspelletjes. Hierdoor ontwikkelde hij ook een passie voor programmeren en die passie kon hij gebruiken voor zijn werk. Ook de kinderen van Elon houden van computerspelletjes. Maar wanneer het op het spelen hiervan aankomt, heeft Elon wel één strikte regel: spelen ze een computerspel? Dan moeten ze twee keer zoveel tijd besteden aan lezen, zo bleek tijdens een interview met Ashlee Vance voor zijn biografie.

Elon moedigt zijn kinderen aan om zo gezond mogelijk te eten

Elke ouder wil dat diens kinderen genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgen. Maar af en toe een patatje mag heus. De kinderen van Elon blijken er daarentegen wel een heel gezonde mindset op na te houden. Een vrouw die eens op de drieling van Elon moest passen, deelde dat de kinderen tijdens een logeerpartijtje liever eten wilde van een gezonde, biologische supermarkt, dan eten van een junkfoodketen.

De kinderen van Elon moeten naar de school die hij oprichtte

Als kind had Elon een hekel aan school en in 2014 richtte hij de school Ad Astra in Californië op, wat Latijn is voor ‘naar de sterren’. Op deze school krijgen kinderen les zoals Elon vindt dat kinderen onderwijs moeten krijgen. In een interview vertelde de ondernemer dat de school zich niet houdt aan de traditionele klassenstructuren en dat het zich concentreerde op kritisch denken en het oplossen van problemen. Ook de kinderen van Elon gaan naar Ad Astra.

Elon speelt geen actieve rol in de opvoeding van de jonge kinderen

Er zijn genoeg dingen die vaders kunnen doen voor jonge kinderen, maar Elon Musk ziet dat anders. “Er is niet veel wat ik op dit moment kan doen”, vertelde de CEO van Tesla toen zijn zoon X net was geboren aan The New York Times. “Grimes speelt een veel grotere rol dan ik op dit moment.” Hij vervolgde wel dat dit zou veranderen als zijn zoon ouder is. “Wanneer het kind ouder wordt, zal ik een grotere rol innemen. Dat is ook wat ik heb gedaan met mijn andere kinderen.” De opvoeding van de jonge kinderen komt dus aan op de moeder en de nanny’s.

Lees ook: ‘Mijn vrouw is boos omdat ik me niet aan onze genderneutrale opvoeding heb gehouden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Your Tango | Beeld: BrunoPress