Dit is waarom het ontzettend belangrijk is om de melktanden van je kinderen te bewaren

Het is niet alleen voor de tandenfee

Vaak vinden kinderen het maar wat interessant wanneer ze tanden beginnen te wisselen. De tand zit wat los in de mond en het is heerlijk om er een beetje aan te wiebelen. Een andere leuke bijkomstigheid is natuurlijk die ene euro die sommige kinderen van ‘de tandenfee’ krijgen. Of je voor tandenfee speelt of niet, het is erg belangrijk dat je de tanden van je kinderen bewaart, aldus de wetenschap.

Wetenschappers sporen ouders aan om de melktanden van hun kinderen te bewaren.

Stamcellen

Sommige ouders bewaren de melktanden van hun kinderen en anderen zijn er wat minder precies in. Momenteel raden wetenschappers ouders aan om de melktanden van hun kinderen wel te bewaren omdat tanden een soort stamcel bevat die het lichaam kan helpen herstellen en die later zelfs iemands leven kan redden!

Tandenbanken

Op het moment zijn tandenbanken helemaal in in de Verenigde Staten. Ouders kunnen de melktanden naar deze zogenoemde tandenbanken sturen en daar worden de stamcellen uit de tanden van de kinderen gehaald. Deze stamcellen worden daarna in cryopreservatie gebracht, zodat de cellen zo goed mogelijk behouden kunnen worden. Er hangt echter wel een prijskaartje vast aan deze procedure: je betaalt namelijk 1500 euro voor deze procedure en jaarlijks betaal je 105 euro ‘huur’ omdat het bedrijf de stamcellen voor je bewaart.

Wetenschap

De wetenschap achter wat stamcellen uit de tanden van je kinderen precies voor je kind kunnen betekenen is nog volop in ontwikkeling. Wel is een ding duidelijk: de stamcellen van je kind kunnen gebruikt worden voor medisch onderzoek en innovaties.

Lees ook: 8 manieren om wagenziekte bij kinderen te voorkomen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HerFamily| Beeld: Pixabay