‘Mijn vriend miste de geboorte van ons kindje vanwege een spelletje op zijn telefoon’

geboorte telefoon

‘De baby kwam eraan, maar hij ontbrak vanwege z’n stomme spelletje’

Julia* is onlangs bevallen van een baby, maar haar vriend Evert had iets heel anders aan zijn hoofd tijdens de geboorte: een spelletje op zijn telefoon. Julia maakt zich nu grote zorgen om de zorg voor de kleine maar Evert lijkt het allemaal niets uit te maken. Op Reddit vraagt ze om advies.

Spelletjes

We hebben ons er allemaal wel eens schuldig aan gemaakt: nét even te lang doorgaan met dat leuke spelletje op onze telefoons. Maar Julia’s vriend Evert maakt het wel heel bont. “Als hij niet op z’n PlayStation 5 aan het gamen is, dan speelt hij ongeveer 24/7 op z’n telefoon een spelletje over de Simpsons”, schrijft ze op Reddit. “M’n hele zwangerschap is het al ontzettend irritant om hem steeds te moeten vertellen z’n telefoon aan de kant te leggen…Hij is heel lief en attent als hij niét met z’n spelletje bezig is, maar continu om zijn aandacht moeten zeuren is heel zwaar.”

Geboorte

En eindelijk kwam Julia’s zwangerschap dan ten einde, maar ook de geboorte van hun gezamenlijke kindje bleek niet de hoogste prioriteit te krijgen van Evert. “Hij bleef maar volhouden dat hij nog een ‘paar taken’ in de game moest afmaken en dat hij me over een paar minuten in het ziekenhuis zou zien. Maar het was al te laat – de baby kwam en hij was er niet vanwege z’n stomme spelletje”, deelt een gefrustreerde Julia. En erger nog: Evert ziet het probleem niet zo. “Hij heeft zich verontschuldigd maar zegt dat het niet zo’n punt is”, schrijft ze op Reddit.

En nu?

Op het moment ligt Julia nog in het ziekenhuis om te herstellen, maar ze kijkt ontzettend op tegen het moment dat ze naar huis moet. “Hij heeft in het ziekenhuis ook non-stop z’n spelletje gespeeld. Ik ben zo bang om thuis zonder de hulp van de zusters of mijn moeder te zitten, want ik denk oprecht dat hij mij en de baby gaat negeren om de Simpsons te kunnen spelen”, schrijft ze. Ook laat Julia weten dat dat niet de eerste keer zou zijn: “Hij heeft zich al eens opgesloten in de badkamer en is al eens meer dan een half uur verdwenen puur om z’n spel te spelen…En ik denk dat het bij thuiskomst nog erger zal zijn omdat hij daar óók z’n PS5 heeft staan.”

De jonge moeder is dus ten einde raad. “Ik wil hem niet voor het blok zetten of aan z’n hoofd zeuren, maar wat moet ik anders? Zijn telefoon afpakken? Eisen dat hij z’n spel verwijdert? Een telefoonkluis voor hem aanschaffen?” Wat zou jij haar aanraden?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit deed de vrouw haar verhaal op het forum relationship_advice.

Lees ook: Man vertelt: ‘Ik heb mijn zus van Netflix en alle andere streamingdiensten afgegooid’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash