Vader in spe: ‘Mijn vrouw bedacht samen met haar zus een naam voor ons kind’

De vader is erg teleurgesteld, want hij had zelf al een mooie naam voor zijn dochter bedacht

Ruben is in de zevende hemel, want hij en zijn vrouw verwachten binnenkort namelijk hun eerste kindje samen. Eén ding zorgt nu echter voor wat wrijving. Na aandringen van zijn schoonzus, wil zijn vrouw hun ongeboren baby opeens een andere naam geven. 

Een naam afgesproken

Ruben en zijn vrouw verwachten over drie maanden een dochter, en sinds een aantal maanden staat de naam van hun kleine vast: Adora. “Deze naam heeft een speciale betekenis voor ons”, doet Ruben* zijn verhaal op het forum Reddit. “Toen we elkaar net ontmoetten, hadden we het veel over de animatieserie She-Ra dat draaide om het hoofdpersonage Adora. Ik vind Adora een lieve naam, vooral omdat het voor ons allebei een diepere betekenis heeft omdat de serie voor ons een band schiep.” En zo dacht Ruben dat de naam voor hun dochter vaststond.

Van naam veranderen

De vrouw van Ruben is inmiddels zes maanden zwanger en nu blijkt dat haar tweelingzus ook zwanger is. Zij is in verwachting van een zoontje. “Blijkbaar heeft mijn vrouw het samen met haar zus gehad over babynamen. Opeens hebben ze samen besloten dat hun baby’s tijdloze namen moeten hebben die passen bij de andere namen in de familie.” De man vervolgt dat andere familieleden ’traditionelere’ namen hebben, zoals Emily, Elizabeth, Hannah en William.

“Zonder het met mij te overleggen hebben mijn vrouw en haar zus besloten dat mijn dochter Katherine moet gaan heten”, vervolgt de man teleurgesteld. “Ik voelde me erg gekwetst. Ik vertelde aan mijn vrouw dat ik het niet oké vond dat haar zus een naam voor ons kind had bedacht. We hadden bovendien al afgesproken dat we haar Adora zouden noemen.”

Discussie over de naam

Het verbaast Ruben erg dat zijn vrouw de naam van hun kind opeens wil veranderen. “Ze had nog nooit eerder haar twijfels over de naam Adora uitgesproken”, redeneert hij. Bovendien kwetst het hem erg dat zijn vrouw met haar zus een babynaam heeft bedacht. “Ik ben toch de andere ouder, niet haar zus? Toch bepaalt mijn vrouw samen met haar zus hoe ons kind moet gaan heten. Ik had dit nooit van mijn vrouw verwacht.”

Ruben sprak naar zijn vrouw uit dat hij deze actie niet bij haar vindt passen. “Mijn vrouw leek niet te snappen waarom ik er zo van overstuur raakte. Ze heeft me in feite buiten spel gezet, zeker als ze ons kind daadwerkelijk Katherine gaat noemen.”

Ruben hoopte er nog over in gesprek te kunnen met zijn vrouw, maar zij lijkt Rubens punt niet te snappen. “Ze vindt dat ik de band die zij met haar zus heeft maar te respecteren heb. Ze vindt dat ik gemeen doe en dat ik me kinderachtig gedraag. Maar is dat echt zo? Zit ik fout?”

*Ruben is niet de echte naam van de man. Op Reddit doet hij zijn verhaal onder de naam Competitive-Tie8840. 

Lees ook: Zus vertelt: ‘De man van mijn zusje verpest haar babyshower’

Bron: Reddit | Beeld: Pixabay