Moeder deelt eerlijk bericht over postnatale depressie: ‘Ik verafschuwde mijn kinderen’

postnatale depressie

Tiffany vertelt eerlijk over haar postnatale depressie en drukt moeders die haar verhaal herkennen op het hart om hulp te zoeken

Als je kindje na 9 maanden in je buik eindelijk ter wereld komt, verwacht je op een roze wolk te zweven. Echter, niet iedereen ervaart dat gelukzalige gevoel. Tiffany Jenkins kan dat beamen. Zij kreeg na haar bevalling te maken met een postnatale depressie.

Hekel aan eigen kinderen

Op Facebook deelt moeder Tiffany Jenkins een eerlijke post over haar postpartum depressie – zoals heet officieel heet. “Ik vond mijn kinderen niet leuk op het moment dat deze foto werd genomen. Ik had eigenlijk een hekel aan ze, omdat ze bestonden”, schrijft ze eerlijk.

Niet over durven praten

“Kaiden was 17 maanden oud en Chloe was 1 maand oud en ik wilde hun moeder niet zijn.” Tiffany schrijft dat ze geen luiers wilde verschonen, haar kinderen niet wilde voeden en dat ze het liefst wilde wegrennen van haar kinderen. “Ik weet dat mensen zich hierover verbazen en sommigen vragen zich verafschuwd af: ‘Hoe kan iemand haar eigen kinderen niet leuk vinden?’ Ik weet dat het gek is, en daarom duurde het zo lang voordat ik erover durfde te praten.”

Alleen voelen

Tiffany huilde vaak de hele dag door en vond zichzelf vervolgens een verschrikkelijk persoon. “Mijn man wist hier niet vanaf. Hij werkte veel. Ik kon het hem niet vertellen, want dan zou hij spijt hebben dat hij kinderen met mij heeft gekregen. Ik voelde me alleen.”

Niet meer verder kunnen

Op een dag was het voor Tiffany genoeg. Ze wilde haar kinderen niet uit bed halen en ze besloot dat ze hen wilde verlaten. “Ik zou ze daar gewoon achterlaten en laten huilen. Het kon me niet schelen. Ik probeerde het wel, maar ik kón het niet”, herinnert de moeder zich.

Dokter bellen

In plaats van haar kinderen daadwerkelijk te verlaten, pakte Tiffany de telefoon op. Ze besloot haar dokter te bellen. “Het moment dat de receptioniste opnam, brak ik. Ik vertelde haar dat ik geen moeder wilde zijn en ze vertelde dat ik onmiddellijk naar de praktijk moest komen.”

Postpartum depressie

Zo gezegd, zo gedaan. Tiffany ging naar de dokter en sprak daar met hem over postpartum depressie. “Het was alsof hij dat gesprek al duizenden keren had gehad. En wat bleek? Dat had hij ook.”

Hulp gekregen

Samen met haar dokter kreeg Tiffany haar leven weer op de rit. “Mijn kinderen zijn nu 4 en 6 en ik hou zoveel van ze. Ik zou mijn leven voor hen geven zonder te aarzelen.” Tiffany wil dan ook benadrukken om hulp te zoeken als je dezelfde gevoelens als zij ervaart. “Ik was niet gek, er was gewoon iets mis met mijn hersenen en dat kon ik niet alleen fiksen. Als iemand zich herkent in mijn verhaal, weet dat je niet alleen bent. Je bent niet gek! Vertel het vandaag nog aan iemand. Het wordt beter.”

I did not like my children when this photo was taken.
I actually resented them for existing.
Kaiden was 17 months old…

Geplaatst door Juggling The Jenkins – Tiffany Jenkins op Maandag 16 november 2020

Lees ook: ‘Mijn man verkocht het theeservies dat ik kreeg van mijn overleden moeder’

Bron: Facebook Juggling The Jenkins Blog | Beeld: Unsplash, _Mxsh_