‘Mijn moeder heeft mijn hele leven gelogen over mijn vader’

moeder vader

Valerie dacht altijd dat haar moeder niet wist wie haar biologische vader was

Al negentien jaar lang heeft Valerie* geen idee wie haar biologische vader is. Haar moeder beweerde altijd niet precies te weten van wie ze destijds zwanger raakte. Nu blijkt echter dat dat niet de waarheid is… 

Moeder en grootouders

“Mijn moeder kreeg mij toen ze zestien jaar was en heeft me opgevoed met de hulp van mijn opa en oma”, begint Valerie haar verhaal op het forum Reddit. “Ik vroeg haar vroeger heel vaak over mijn biologische vader, maar ze vertelde me altijd dat ze niet wist wie hij was. Het boeide me eigenlijk niet zoveel, want het hebben van mijn grootouders en mijn moeder was meer dan genoeg voor mij. En dat zou het nog steeds zijn als ik er niet achter was gekomen dat mijn moeder al die jaren heeft gelogen over wie mijn vader is.”

Groot geheim

Onlangs verklapte Valeries moeder namelijk een groot geheim aan haar dochter. “Ze zei dat ze wilde praten over mijn vader, het klonk heel serieus”, vertelt Valerie. “Ze vertelde me alles. Ze zei dat ze wist wie mijn vader was, maar dat ze ervoor koos om dit al die jaren verborgen te houden.” Dit was natuurlijk een grote schok voor Valerie, die nooit op een band met haar vader had gerekend.

Niet lastigvallen

“Haar reden om te liegen over mijn biologische vader deed mijn nog het meest pijn”, weet Valerie te vertellen. “Ze vertelde dat mijn vader ging verhuizen en dat ze hem niet lastig wilde vallen met het nieuws dat ze zwanger was. En ze dacht dat ze het zelf prima kon.” De 19-jarige dochter begrijpt er niets van. “Al die tijd had ik een echte vader kunnen hebben, maar mijn moeder koos ervoor om ons uit elkaar te houden.”

Contact met vader

Als klap op de vuurpijl vertelde Valeries moeder haar de naam van haar vader. Dit zet Valerie voor een nog groter dilemma: moet ze contact met hem opnemen? “Hem vinden zal niet zo moeilijk worden, maar hoe moet ik hem vertellen dat ik zijn dochter ben? En hoe zal hij daarop reageren? Ik ben helemaal in de war”, aldus Valerie. Wat zou jij de jonge vrouw willen aanraden?

*Valerie is niet de echte naam van de vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam ThrowRAuamo.

Lees ook: Shocking: ‘Mijn beste vriendin is getrouwd met haar oudere broer’

Bron: Reddit | Beeld: iStock