Moeder onder vuur vanwege 7-jarige dochter zonder bikinitop

De reacties op het verhaal van de Britse moeder zijn alles behalve meelevend

Sommige ouders kopen de meest schattige badpakjes voor hun kleine, terwijl andere ouders hun kinderen alleen in een bikinibroekje rond laten dartelen. Op een zomerse vakantie liet een Britse moeder haar 7-jarige dochter vrolijk – zonder bikinitopje – naar het zwembad huppelen. Dit viel echter bij het zwembadpersoneel niet in goede aarde. Op het forum Mumsnet deelt de moeder haar verhaal.

Ben jij het met de Britse moeder eens?

Bikinitop

De Britse moeder geeft aan dat zij haar dochter zonder bikinitopje tijdens een familievakantie in het water liet spelen. Het duurde echter niet lang voordat het zwembadpersoneel op de moeder afstapte. Het personeel verzocht de moeder zo snel mogelijk een bikintopje bij het 7-jarige meisje aan te trekken. Tot grote verbazing van de moeder, want mogen 7-jarige meisjes niet gewoon in alleen een bikinibroekje rondlopen?

Forum

Omdat de moeder geen drama wilde schoppen, trok ze het bikinitopje bij haar dochter aan. Toch voelde de moeder zich niet prettig bij deze situatie. Op het forum Mumsnet deelt ze haar verhaal en vraagt de moeder om de meningen van andere ouders. De reacties die de Britse moeder kreeg, had zij echter niet zien aankomen.

Beschuldigingen

Tot grote verbazing van de Britse moeder zijn de reacties alles behalve positief. “Waarom deed je haar niet gewoon meteen een bikinitopje én -broekje aan? Ik denk dat veel 7-jarigen op het punt komen dat ze zichzelf willen bedekken”, klinkt het op het forum. Daarnaast verbazen een aantal moeders zich over het feit dat je een 7-jarige een bikini aantrekt. Volgens hen zou een zwempak veel gepaster zijn. “Je dochter is 7. Waarom heeft zij in hemelsnaam een bikini?”

Begrip

Gelukkig zijn er ook reacties die wel overeenkomen met de mening van de Britse moeder. Een aantal moeders zien het probleem niet en en vinden het eerder normaal dat een 7-jarige géén bikinitopje draagt. “Ik zie liever een 7-jarige met alleen een broekje aan dan een bikini die suggereert dat ze iets zou ‘moeten’ bedekken.” We zijn benieuwd: wat is jouw mening over dit verhaal?

Lees ook: Amen: oogverblindende ‘crossfitpriester’ hit op Instagram

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Babygaga | Beeld: Unsplash