Moeder: ‘Pasgeboren baby onterecht naar pleeggezin door fout ziekenhuis’ 

De gegevens werden in het ziekenhuis verwisseld 

Een kersverse moeder zegt dat haar eerste kindje door een ongelukkige verwisseling van patiëntgegevens onterecht in een pleeggezin is geplaatst. Heather Smith stelt dat ze werd aangezien voor een andere patiënt, waardoor ze haar baby moest afstaan. 

Sporen van drugs

Verplegers van het ziekenhuis in Zanesville, Ohio, waar Heather op 15 juni is bevallen, zeiden dat er Crystal Meth en Fentanyl in haar lichaam waren gevonden. De 32-jarige moeder ontkent dit en zegt dat ze nog nooit drugs heeft gebruikt. Het ziekenhuispersoneel geloofde haar niet, ook al werden er bij de baby geen drugs ontdekt.

Levensgevaarlijk

“Als dat poeder alleen al op je huid komt, is het levensgevaarlijk. Het is onmogelijk dat ik dat in m’n lichaam zou hebben en mijn baby niet”, vertelde ze aan televisiezender WSYX. “De testen van mijn baby waren schoon. Zou ze geen afkickverschijnselen gehad moeten hebben? En had ze niet ziek moeten zijn?”, vraagt Heather zich af tijdens de uitzending. 

Zonder baby naar huis

Een dag na de bevalling werd ze zonder haar baby naar huis gestuurd. Ook werd haar toen verteld dat het kindje zou worden overgedragen aan een pleeggezin. Toen Smith werd opgenomen had ze al gezien dat haar ziekenhuisbandje de verkeerde informatie bevatte. Ze heeft dit aangegeven bij een verpleger, die haar ID checkte en hem vervolgens teruggaf. 

Kinderen krijgen niet mogelijk

“Ze had het armbandje moeten verwijderen”, zegt Heather. Die vrouw is ervan overtuigd dat de fout nooit is rechtgezet. Ze wist overigens niet dat ze zwanger was op het moment dat ze in het ziekenhuis werd opgenomen. Eerder was haar door dokters verteld dat ze nooit kinderen zou kunnen krijgen. 

Alles voor over

“Ik had überhaupt geen kind moeten kunnen krijgen, dus ze is de grootste verrassing van mijn leven”, zei Heather. “Ik wil dus niets liever dan dat ze thuiskomt. Als ik mijn linkerarm ervoor moet opgeven doe ik dat. Ik doe alles wat ervoor nodig is. De baby is een wonder en het is van me afgepakt.” 

Onverdraaglijk

“Het is onverdraaglijk dat ik haar nog niet heb kunnen vasthouden, voeden. Het enige wat ik wil is dat mijn kind thuiskomst. Laat me alsjeblieft de moeder zijn die ik altijd heb willen worden”, besluit Heather haar oproep. 

Lees ook: ‘Il wil niet dat mijn schoonmoeder mijn zoon in het ziekenhuis bezoekt’

Bron: her.ie | Beeld: Unsplash