Moeder vertelt: ‘Ik heb één meisje niet uitgenodigd voor het kinderfeestje van mijn dochter’

kinderfeestje

‘Het probleem ligt niet bij haar, maar meer bij haar moeder’

Kim* heeft een negenjarige dochter, Marie. Ze heeft veel vriendinnetjes op school, waardoor ze voor haar kinderfeestje ook veel vriendinnetjes wil uitnodigen. Echter, nodigt Kim daar één meisje niet voor uit, omdat Marie dat niet wil. Op Reddit vertelt ze waarom niet en doet ze haar verhaal. 

Kinderfeestje

“Mijn dochter Marie wordt dit weekend tien jaar en wil dit graag vieren met haar vriendinnetjes”, begint Kim haar verhaal. “Echter, wilde ze Jaimie niet uitnodigen. Vorig jaar was Jaimie nieuw in de klas, en nodigde Marie haar wel uit voor haar feestje. En begrijp me niet verkeerd, Jamie is heel lief en Marie kan het eigenlijk heel goed met haar vinden, maar het probleem ligt meer bij haar moeder.”

“Tijdens het vorige feestje viel Jaimie voorover en schaafde haar knie”, legt Kim uit. “Ze huilde een beetje, maar ik deed er een pleister op en ze was meteen weer aan het spelen. Maar toen haar moeder aankwam op het feestje om haar op te halen en ik haar uitlegde wat er was gebeurd, ging ze door het lint.”

Bang

Kim legt uit dat Jaimie haar moeder nog gerust wilde stellen met het feit dat er niks aan de hand was, maar ze luisterde niet. “En nu is Marie dus bang dat als ze Jaimie weer uitnodigt, het opnieuw gebeurt. Toen ik de uitnodigingen verstuurde afgelopen maandag deed ik dat dan ook privé, zodat Jaimie er niet achter zou komen”, gaat Kim verder. “Ik vroeg iedereen dan ook om er niet over te beginnen en dat ik het dit jaar iets kleiner wilde vieren.”

Psychische problemen

Toch is het bericht bij de moeder van Jaimie aangekomen. “Ik kreeg ineens een bericht van Jaimie haar moeder waarin ze erg boos was. Ze noemde me een narcistische pestkop en suggereerde zelfs dat het feit dat ik haar dochter niet had uitgenodigd, een racistisch motief had.”

“Ik stuurde haar een bericht terug en legde haar uit dat het kwam door wat er vorig jaar was gebeurd. Toch bleef ze volhouden dat dat mijn schuld was. Ze stuurde me vandaag nog een bericht waarin ze zei dat ze psychische problemen heeft en dat ze zichzelf daarom soms niet onder controle kan houden. Ze vroeg me toen om een tweede kans, maar ik heb het afgewezen. Ik vroeg haar om geen contact meer met me op te nemen. Ik vind het nog steeds heel erg voor Jaimie, maar ik kan er niet meer tegen. Heb ik goed gehandeld?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam Scared-Jellyfish4853.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock