Moeder weigert abortus vijfling en laat 20 jaar later deze foto zien

Wat een ontroerend verhaal!

Susan was 28 jaar toen ze het heuglijke nieuws kreeg dat ze zwanger was. Toen ze hoorde hoeveel baby’s er aan zaten te komen, sloeg ze steil achterover. Ze kreeg namelijk niet één baby, maar ze was in verwachting van een vijfling! Echter veranderde haar vreugde snel in verdriet toen artsen haar op het hart drukten om een ‘selectieve abortus’ te nemen. Susan wilde daar niks van weten en weigerde het voorstel van de arts.

Selectieve abortus
Een selectieve abortus houdt in dat één of meerdere embryo’s of foetussen weggehaald worden om overlevingskansen van de andere(n) te vergroten. De arts stuurde Susan naar een specialist toen ze dit weigerde. Ook de specialist probeerde haar over te halen om haar zwangerschap met minder embryo’s voort te zetten. Toch bleven Susan en haar man achter hun beslissing staan en dat was de beste beslissing die ze hadden kunnen nemen.

Prachtige foto
Twintig jaar later plaatste de moeder een prachtige foto van de vijfling op Facebook. Alle vijf kinderen zijn geslaagd voor hun examens. Bij de foto schrijft ze: “Nu 20 jaar later, kijk ik terug op de beslissing om mijn kinderen te houden en kan ik me geen leven zonder hen meer voorstellen. Nadat alle vijf geslaagd waren gingen drie bij het leger om ons land te dienen en jagen twee een medische carrière na. Het zijn verantwoordelijke volwassenen die van God houden en die deze wereld een betere plek maken. Ik heb ervoor gekozen om hun leven te redden en nu redden zij alle vijf de levens van anderen.” Wat een inspirerend verhaal, wij krijgen er kippenvel van. 

Bron: Love What Matters | Beeld: Unsplash