Dit zijn de beste manieren om met ochtendmisselijkheid om te gaan

ochtendmisselijkheid

Zwanger zijn gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn

Een zwangerschap is iets ontzettend moois, zo kirren vrouwen die zo’n zwangerschap al lang en breed achter de rug hebben regelmatig. Natuurlijk is het prachtig dat er een kindje in je baarmoeder groeit, maar kunnen we het even hebben over ochtendmisselijkheid? Oftewel: opstaan met een misselijk gevoel en een moment later met je hoofd boven de wc hangen. Ja, het is echt een magische tijd.

Gelukkig zijn er manieren waarop je het beste met je ochtendmisselijkheid kunt omgaan.

Ochtendmisselijkheid

Helaas staat Moeder Natuur niet helemaal aan onze kant wat zwangerschappen betreft. Volgens de Ierse website HerFamily wijzen de statistieken uit dat 70 procent van de vrouwen ochtendmisselijkheid ervaart. De helft van de vrouwen zou zelfs dagelijks overgeven tijdens het eerste semester. Gelukkig zijn er zeven manieren die je kunnen helpen om de ochtendmisselijkheid wat dragelijker te maken.

1. Meld je ziek

Als het idee je tegenstaat om de deur uit te gaan, of zelfs om je eigen toilet te verlaten, doe dat dan gewoon niet. Als je jezelf juist onder druk zet om naar het werk te gaan, kan dat je misselijkheid verergeren. Als je vanuit huis kunt en mag werken, kun je dat proberen, maar hou in dit geval in je achterhoofd dat je zwanger bent en dat je dus best lief voor jezelf mag zijn.

2. Zorg dat je een frisse geur bij je hebt

Het ene geurtje van je collega dat je normaal zo lekker vond ruiken, kan er nu voor zorgen dat je misselijk wordt. Het heeft allemaal met onze hormoonhuishouding te maken en je kunt het helaas niet veranderen. Wel kun je ervoor zorgen dat de geur wordt gemaskeerd door een andere geur. Ruik op het moment waarop je misselijk wordt van een geur aan een andere frisse geur. Je zou bijvoorbeeld altijd een doormidden gesneden citroen kunnen meenemen in een zakje, zodat je de frisse geur van de citroen in je op kunt nemen.

3. Drink genoeg water

Het belang van genoeg water drinken is ons allemaal al op jonge leeftijd duidelijk gemaakt. Ook voor zwangere vrouwen gaat dit principe op. Als je te weinig vocht binnenkrijgt, zul je juist sneller misselijk worden.

4. Eet vaker, maar kleinere porties

Het is soms moeilijk om te eten als je misselijk bent, maar als je niets in je maag hebt, kun je juist last krijgen van maagzuur. Te grote porties eten is daarentegen ook geen goed idee. Je spijsvertering kan het dan te zwaar voor de kiezen krijgen en ook dit kan resulteren in misselijkheid. Eet daarom wat vaker, maar eet kleinere porties.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2